mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy, csak egy legény volt a gáton!

Érdekes információ birtokába jutott a mifocink.com, mely szerint bár az NB I-es futballcsapatok tulajdonosai közös törvényjavaslatot akartak benyújtani a szurkolói kártya eltörléséről még akkor, amikor az kötelező volt, ám egyetlen klubelnök szembeszállt a többiekkel. És ez az egyetlen klubelnök Kubatov Gábor volt.

Mint ismeretes, az MLSZ belátta, elhibázott volt a szurkolókat klubkártyára kötelezni, így nem oly régen úgy határozott, hogy a klubok maguk dönthetik el, kérik-e a kártyákat a drukkerektől vagy sem. Persze, ezt a döntést nem annyira önszántából, sokkal inkább kényszerből hozta meg Csányi Sándor.

A klubok nagy többsége ugyanis zúgolódott a kártya, pontosabban az amiatt távol maradó szurkolók miatt, így összefogtak, és egy törvényjavaslatot kívántak benyújtani a kártya eltörléséről. Erről azonban tudomást szerzett Csányi Sándor is, aki így inkább saját maga döntött, mintsem úgy nézzen ki, a klubok az MLSZ ellen fordultak.

Ennél is furcsább, hogy minden klub egyetértett a dologban – csupán a Ferencváros, és annak vezetője, Kubatov Gábor nem. Talán nem véletlen, hogy a Fradinál továbbra is kötelező a szurkolói kártya és a vénaszkenner is.

Pedig azt hallottuk, az egyik vidéki klub tulajdonosa – ahol épp most épül majd új stadion - próbálta meggyőzni Kubatovot azzal, hogy náluk például az új stadionban olyan kamerarendszer lesz, amely nemhogy a rendbontót beazonosítja, de ha valaki telefonál, a telefonon megjelenő hívószámot, vagy az sms szövegét is le tudja olvasni.

Ráadásul úgy tudjuk, az „új Albert-stadionban” is hasonló rendszer van.
Így viszont nincs értelme a vénaszkennernek – legalábbis az NB I-es klubok szerint.

Ám Kubatov Gábor nem lehetett meggyőzni.


Ő már be sem akarja engedni azokat a szurkolókat, akikről pontosan tudta, hogy ellenállnak majd a szkennernek.

Sőt, információink szerint Kubatov pont azt mondta, hogy „ő bizony a 2-es szektorban nőtt fel, így pontosan tudja, milyen emberekről van szó”.

Hogy mindez azt jelenti, hogy Kubatov azokat nem látja szívesen a stadionban, amilyen ő is volt?
Nos, lehet, és bár eddig két alkalommal is megkérdeztük Kubatov Gábort, hogy ő 2-es szektorosként mit szólt volna ahhoz, ha az akkori vezetés ilyen döntéseket hozott volna, nem ért minket váratlanul, hogy válasz még csak véletlenül sem érkezett.

Ám egy másik, sokkal fontosabb dolog is közrejátszhatott abban, hogy Kubatov Gábor ellenállt.

Ő – és a többi „kubatovgábor”, „mészároslőrinc”, „garancsiistván”, - úgy hiszi, nem engedheti meg magának, hogy mindenki előtt bevallja: rossz döntést hozott.

Ő (ők) azt gondolja, egy ilyen lépéssel kisebb ember lesz.

Akkor lépünk majd nagyot előre, ha az ilyen emberek felfogják, ettől a lépéstől, beismeréstől nem kisebb, hanem sokkal nagyobb emberek lesznek.

 

 



Ezért törlődhet a Futballkártya előregisztráció! A debreceniek azt a pályát szidják, amelyikhez ők ragaszkodtak!