mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezért törlődhet a Futballkártya előregisztráció!

Az utóbbi időszakban több szurkoló is jelezte, hogy korábban hiába végezte el az internetes előregisztrációt Futballkártyája kiváltására, nem tudja átvenni az igényelt kártyát. Az mlsz.hu segítségével megpróbáljuk megfejteni a problémát.
 

Az ilyen esetek leggyakrabban akkor fordulnak elő, ha valaki az internetes előregisztrációja utáni 30 napon belül nem veszi át az elkészült kártyát, ugyanis erre az időtartamra szól a felhatalmazás a személyes adatok kezelésére. Ha ebben az időszakban a regisztráló szurkoló nem jelentkezik a Futballkártyáért, akkor - a jogszabályi előírásokkal összhangban és az Adatkezelési Tájékoztatónak megfelelően - azt megsemmisítik, regisztrációja pedig automatikusan törlődik. Ilyen esetben új regisztrációra van szükség a kártyakiváltáshoz.

A 30 napos határidő akkor is érvényes, ha valaki letiltatta a kártyáját (mert pl. elveszett, ellopták). Ha a letiltás utáni 30 napban a korábbi kártyatulajdonos nem vált ki új kártyát, akkor szintén törlődik a regisztrációja, és csak újbóli regisztrációt követően szerezhet be új Futballkártyát. A kiállított kártya vidékre történő postázásának kérése esetén javasoljuk, hogy azt 21 napon belül vegyék át, különben a kártyát visszaküldik, a regisztráció pedig törlődik.

Érdemes észben tartani, hogy a kiadott Futballkártyák 3 évig érvényesek. Az elsőként kiadott kártyák 2017 júniusában járnak le. Érdemes már a lejárat előtt új kártyát készíttetni, mert ez esetben a tagság folyamatos marad. Ha a kártya mégis lejár, akkor a Sporttörvény értelmében három munkanap után a személyes adatokat törölni kell. Ez esetben új regisztrációval kell új kártyát kiváltaniuk a szurkolóknak, és az esetleges gyűjtött kedvezmények is elvesznek. Ha a kártya birtokosa a regisztrációkor (vagy később) megadta e-mail címét, és kapcsolattartási célból adatai kezeléséhez hozzájárult, úgy a kártya lejárata előtt 30 nappal e-mailben figyelmeztetést kap. A klubkártya lejárata (és a klubtag egyéb személyes adatai) megtekinthetőek, bizonyos adatai módosíthatók a https://klubkartya.mlsz.hu oldalon bejelentkezés után, ahol a kártyabirtokos az kártyához kapcsolódó értesítéseket is beállíthatja. A bejelentkezéshez érvényes klubkártya szám és titkos PIN kód megadása szükséges.



Véletlenek márpedig nincsenek Egy, csak egy legény volt a gáton!