mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Véletlenek márpedig nincsenek

Tegnap délelőtt, miközben azon gondolkoztam, milyen eredmények születnek majd az NB I-ben, két meccsben biztos voltam. Talán nem véletlenül. És igen, mindkettő mérkőzés eredményét eltaláltam.  Furcsa eredmények – amire mindenki számított.


Puskás Akadémia – Videoton.
Országos döntetlen.
No nem azért mert a két csapat egy szinte lenne, hanem azért, mert a két csapat egy érdekeltségi körbe tartozik. És akkor, amikor az egyiknek „éles” a bajnokság a bennmaradás tekintetében, akkor a másiknak kutya kötelessége leadni a pontot.

Persze, azt azért nem tette meg a Vidi, hogy kikapjon a Panchóban, de egy pontot odaadott a kiesés elől menekülő Puskásnak, bízva abban, hogy a másik két, kieséstől fenyegetett csapat nem ér el bravúreredményt. Ne csodálkozzunk ezen, a két csapat közös történelmében előfordult már olyan, hogy a Puskás edzője nem tette be a csapatba az akkor a góllövő listát vezető Lencsét, mert attól félt, hogy a Videotonnál megsértődnek rá. És ezt ki is mondta. Ehhez képpest a Vidi által egy ponttal megsegíteni a „kistesót”  nem nagy dolog.

Csakhogy nem nézték meg azt, hogy kivel játszik a Békéscsaba.
A tavasszal egész jó teljesítményt nyújtó csabaiak azzal az Újpesttel játszottak, amely csapat hét közben simán, 2-0-ra legyőzte őket a kupaelődöntőben.

Talán rossz beidegződés, de már akkor, szerdán azt lehetett hallani a Megyeri úti lelátón, hogy a Békéscsabának fontosabb a bajnokság, mint a kupadöntő, így azt „leadja” az Újpestnek – cserébe a három bajnoki pontért.

És pontosan ez történt.
A Békéscsaba tegnap 1-0-ra legyőzte a hétközi meccsnek köszönhetően fél lábban már a kupadöntőben lévő Újpestnek, és ezzel már csak négy pont a hátránya a bennmaradást érő tízedik helytől.

No, ilyen eredményekre is képes a magyar foci.



Vasárnap bajnok lehet a Fradi! Ezért törlődhet a Futballkártya előregisztráció!