mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez a Fradi a BL-ben? Na, hagyjuk már!

A Ferencváros vezetői az elmúlt időszakban több alkalommal kifejtették, hogy a követező idényben szeretnének jól szerepelni a Bajnokok Ligájában, hosszabb távon pedig egy stabil, EL-csoportban szereplő csapatot terveznek. Amikor az év eleji sajtótájékoztatón megkérdeztem, miért nem igazoltak a télen olyan játékosokat, akikkel ezt a célt el lehet érni, Thomas Doll szinte megsértődött. Tegnap láthattuk, ez a Fradi a BL-ben olyan könnyű lesz, hogy egy „nyári szellő elfújja” majd.

Igen rövid idő lesz nyáron felkészülni a Bajnokok Ligája, lévén hogy válogatottunk ott lesz az Európa-bajnokságon. Ráadásul ugye a nemzetközi kupákban az elő-elő selejtezőkben játszanak csapataink, ami azt jelenti, kis jóindulattal lesz úgy 3 hét a csapatok felkészülésérére, az esetleges új érkezők csapatba építésére.

Épp ezért kérdeztem rá az én eleji Fradi-sajtótájékoztatón arra, miért nem igazolt a klub télen olyan, meghatározó játékosokat, akiket a tavaszi idénybe kényelmesen be lehet építeni a csapatba, és akikkel valamilyen sikert lehet majd elérni ősszel.

Thomas Doll szinte megsértődött a kérdésen.
Szó szerint azt mondta: erre szíve szerint nem is válaszolna.

Majd elmondta a szokásos séma dumát, minthogy a Fradi még nem nyerte meg a bajnokságot, és nagy hiba lenne, ha a játékosok is elhinnék ezt.

Na, kérem, ez egy hatalmas baromság, mert már mindenki tudja, a Fradi megnyerte ezt a bajnokságot. Egészen egyszerűen nem lehet tőle elvenni, de hatalmas hiba, ha valaki azt gondolja, hogy az itthon utcahosszal vezető csapat bármilyen erőt képvisel majd a BL-ben.

A Fradi itthon jelenleg nincs rákényszerítve, hogy magasabba fokozatban futballozzon, igaz, lehet nem is tudna. A tegnapi, Honvéd elleni vereség ugyanis bizonyította, egy jól szervezett magyar középcsapat ellen sem tud nagyon felpörögni, sőt, az idei a meccseken sem nyújtott kiemelkedőt a Fradi. Mondhat bármit Doll, pont az történt, amit ő nem akart: a játékosok tudják, hogy megnyerték a bajnokságot.

És pont azért lettek kényelmesek a játékosok, mert télen nem igazolt senkit a Fradi.

Mivel az átigazolási időszakban egyetlen játékos kivételével nem érkezett új futballista az Üllői útra, a játékosok érzik,  játszanak bárhogy, ebből a csapatból nem lehet kikerülni.
Mert nincs olyan nagy konkurencia.

A Fradi a tegnapi, kispesti vereség ellenére is megnyeri, sőt fölényesen megnyeri majd a bajnokságot, aztán jön a Bajnokok Ligája.

Tavaly egy fiatalokból, saját nevelésű játékosokból álló Zseljeznicar ellenében kettős vereséggel búcsúzott a Fradi.

Sajnos, azt kell mondani, a mostani Ferencváros semmivel sem erősebb az akkori Ferencvárosnál!   



Vajon mennyit kaszáltak a menedzserek azon, hogy Mervó egy percet sem játszott ősszel? Hazudnak a nézőszámról a klubok!