mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kis magyar futballabszurd....

A magyar futball és a Vasas helyzetét pontosan bemutatja, hogy a forduló előtt kieső helyen álló Vasas úgy győzte le a dobogón álló Haladást, hogy a győztes találatot a nyáron visszavonuló, de a hét közben újra „csapatba kerülő” erőnléti edző, Ferenczi István szerezte. Ráadásul kiderült, szerinte neki van a legjobb erőnléte a csapatban – 38 évesen.

Vannak, akik csak kapkodják a fejüket arra, ami télen a Vasasnál történt.
A csapat egyszer már „belelépett a pocsolyába”, akkor, amikor német edzőt ültetett a kispadra, és bár akkor még nem Jámbor János volt a tulajdonos, azt gondolnánk, hogy még egyszer nem próbálkoznak ismeretlen emberrel.

Nos, bár a téltől a Vasas munkáját irányító Oenningről sem jót, sem rosszat nem lehet, és két forduló után nem is szabad mondani, az biztos, hogy míg a múlt héten Debrecenben kiütötték a Vasast, addig hét közben azzal csaltak mosolyt a szurkolók arcára, hogy reaktiválták Ferenczi Istvánt. (Pedig ugye a szövetségi kapitány még egy görög "zsenit" is irányított a csapathoz)

Azt a Ferenczit, aki nyáron visszavonult, azóta erőnléti edzőként dolgozik a klubnál – igaz, ha számít a véleményem, azt gondolom, hogy 38 évesen is többet tud a futballról, mint a Vasas csatársora összesen.

Nos, Ferenczit nem csak reaktiválták, de be is állították a csapatba a Haladás ellen, a támadó pedig győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

„Mostanában már nem volt benne a pakliban, hogy pályára lépek. Szombat hajnalban esküszöm, hogy megálmodtam ezt a napot, úgy, ahogy végül alakult. Azon gondolkodtam éjjel, hogy hova fogom rúgni a 11-est. Érdekes az élet, ha pénteken Grúz Tomi nem sérül meg edzésen, akkor még a keretbe sem kerültem volna, ráadásul a kispadon két csatár is ült” – emlékezett vissza a veterán támadó a klub hivatalos honlapján.

Persze, mondhatnánk, hogy büntetőből bárki képes gólt szerezni (pedig nem, hétvégén például világsztárokat láttunk büntetőt hibázni), ám a győztes találatnál érdekesebb Ferenczi azon nyilatkozata, mely szerint neki a legjobb az erőnléte a csapatban.
"Amióta 2015 nyarán abbahagytam a focit, hobbifutó lett belőlem. Maratoni és fél maratoni távolságokat futok rendszeresen, hegyekben, terepen és versenyeken is. Azért ez kicsivel más, mint amikor fociedzésen kell részt venni, amiből elég kevés jutott nekem az elmúlt hónapokban”

Mondjuk az, hogy neki van a legjobb erőnléte, azért nem vett olyan jó fényt eddigi erőnléti edzői munkájára, még akkor sem, ha hozzátette, azon dolgozik, hogy minél jobb szakember váljon belőle.

Persze, az is érdekes, hogy a fiatal, NB I-es játékosok erőnlétét kenterbe veri egy 38 éves, futballedzést az elmúlt fél évben nem csináló hobbifutó erőnléte, de az is kiderült, hogy – ahogy a közmondás is tartja – jó az öreg a háznál.

Lehet, mégiscsak hiba volt elengedni Kenesei Krisztiánt, mert egy Kenesei-Ferenczi csatársorral talán simán bennmaradna a Vasas.



A Bayern München megfigyelője lett az U18-as válogatott edzője! Vajon mennyit kaszáltak a menedzserek azon, hogy Mervó egy percet sem játszott ősszel?