mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A visszavont Loki-induló története

Olyan történt már, hogy egy labdarúgó csapatnak új indulója születik, ám olyan még nem, hogy ez azért történjen meg, mert az eredeti dalt író zenekar szerint annyira megváltozott a magyar labdarúgás, hogy ők már nem szeretnék a nevüket és zenéjüket adni ehhez. Ám ez itt Magyarország, itt ez is megtörténhet.

Már–már legendás történetek keringenek arról, hogy a debreceni Tankcsapda zenekar koncertjein a csapat játékosai is felmentek a színpadra, sőt, Dombi Tibi még a dobog mögé és beült. A népszerű együttes tagja pedig rajongtak a csapatért, így írtak is egy indulót, melyet mindig lejátszottak a meccsek előtt.

Mindig...egészen szombatig.

A Vasas ellen ugyanis egy régi induló szólt a hangszórókból...

Az együttes tagjai ugyanis mára úgy gondolják, mind a Debrecen, mint a magyar futball negatív irányba változott, ehhez pedig már „nem kell” az ő zenéjük.
„Az elmúlt években nem csak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér!”- adta közre a zenekar.

Nos, azt hiszem, ebben az egy, bővített mondatban minden benne van, amit a szurkolók és a fanatikusok a magyar klubfutballról gondolnak.



A korosztályos válogatottak is csak elvétve jutnak be a Pancho Arénába Nem alkoholtól voltak "beállva" a balesetet szenvedő Fradi-játékosok?