mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Saját nevelésű játékos? Na az nem volt a Puskás Akadémia csapatában!

Tegnap folytatódott az NB I-es labdarúgó bajnokság – és egy folyamat újabb állomásához érkeztünk. Az utánpótlás-nevelés fellegvárának épített Puskás Akadémia kezdő csapatában egyetlen saját nevelésű játékos volt – ő is csupán 63. percig. Ellenben négy külföldi már a kezdéstől a pályán volt - két légiós később állt be.

(Fotó: Beke Norbert/puskasakademia.hu)

Csak úgy támasztható fel a magyar futball, ha helyben, alulról építkezve megteszünk mindent az új futballgenerációk igényes, magas szintű neveléséért. Létrehoztunk hát egy labdarúgó akadémiát támogatóink segítségével. Nemcsak a magunk örömére, hanem azért, hogy jó futballistákat neveljünk, akik aztán az egész magyar labdarúgásnak hasznára lehetnek. Mi itt elsősorban embereket nevelünk, akik ráadásul kitűnően futballoznak" – olvashatóak a puskasakademia.hu-n Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítójának azon szavai, melyeket az intézmény megnyitójakor mondott.

Tegnap a Puskás Akadémia a Pogacsics - Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Márkvárt - Csurko, Lopa, Pekár - Sallai összeállításban győzte le a Diósgyőrt. A csapatba még beállt Mészáros, Bacelic-Grgic és Tar.

Az a klub, amely az elmúlt négy évben több mint 11 milliárd forintos TAO-támogatást kapott az utánpótlás nevelésére, az átigazolási időszak előtt elküldött két magyar játékost (igaz, ők sem voltak saját nevelésűek) és igazolt öt külföldit.

Az a klub, amely az elmúlt négy évben több mint 11 milliárd forintos TAO-támogatást kapott az utánpótlás nevelésére egyetlen saját nevelésű játékost – Sallai Roland – tudott beépíteni a Diósgyőr elleni kezdő csapatba. Őt is lecserélték a 63. percben. Helyére egy légiós állt be.

Az a klub, amely az elmúlt négy évben több mint 11 milliárd forintos TAO-támogatást kapott az utánpótlás nevelésére, éppen a kiesés ellen küzd, a kispadján külföldi edzővel, a szakmai stábban három másik külföldivel.

Abban a csapatban, amely az elmúlt négy évben több mint 11 milliárd forintos TAO-támogatást kapott az utánpótlás nevelésére, tegnap a Győrből, a Pécsből, a Paksból, a Cibaliából, az Újpestből, a Debrecenből a Sahtarból, a Metalist Harkivból, a Nyíregyházából, a Slovanból és a Cercle Brugge-ből igazolt játékosokkal állt fel.

Félve kérdezem meg: ilyenkor egyrészről nem lehetne felülvizsgálni a klubnál folyó utánpótlás-nevelő munkát?

Másrészről ilyenkor nem lehetne visszakérni azt a rengeteg pénzt, amit az utánpótlás-nevelésre kapott a klub?

Mert láthatóan az egyáltalán nem valósult meg.

 



Hemingway: A termékeket, melyek hasznából Szöllősi részesül, a Honvéd nem forgalmazza A korosztályos válogatottak is csak elvétve jutnak be a Pancho Arénába