mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hemingway: A termékeket, melyek hasznából Szöllősi részesül, a Honvéd nem forgalmazza

Tán csak Magyarországon történhet olyan, hogy a világ egyik legjobb futballistájának klubja úgy dönt, semmilyen formában nem forgalmazza tovább a futballista nevével ellátott termékeket, mert az egy, a futballistához egyébként semmilyen rokoni szállal nem kötődő ember anyagi jólétét garantálja. Íme Puskás-sztori újabb fejezete.

Talán senki nem tudja, mikor melyik lépés volt az első.

Az biztos, hogy Puskás Ferenc magyarországi klubjánál évekig, évtizedekig nem törődött senki a világ egyik legjobb futballistájának örökségével, és az is biztos, hogy Szöllősi György – aki egyébként jelenleg a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke – kezdett el ezzel az üggyel foglalkozni.

Az ő munkájának köszönhetően került haza a Puskás örökség, amiért minden dicséretet, sőt, köszönetet megérdemel, de abban is biztos vagyok, hogy a nagyszerű ötlet által létrejött Puskás Intézetnek - és ezzel együtt a Puskás örökségnek - nem Felcsúton, sokkal inkább Budapesten a helye.

Ráadásul már futballklub és stadion is viseli a legendás játékos nevét, igaz, a klub és a stadion Felcsúton található. Az is biztos, hogy soha az életben nem került volna mindez oda, (sőt, már bocsánat a jelzőért, poros kis falunak neveznénk - ha történetesen Orbán Viktor – és Szöllősi György – nem Felcsúton lakna.

Az elmúlt időben aztán volt itt minden: a kispesti szurkolók finoman sem szólva viselték jól, hogy a Puskás név olyan helyen virít, melynek az ég világon semmi köze nincs Puskáshoz. A felcsúti csapatnál pedig valaki úgy döntött, a két csapat mérkőzésén leszedeti a honvédosok Puskás, Kispest, Hungary molinóját, amit aztán a fanatikusok a Puskás Akadémia kerítésére feszítettek ki.

Ezek után az egyik internetesen oldalon megjelent egy cikk, amely a Honvédot gyalázta, persze szerzőt nem írtak hozzá, a Honvéd pedig feljelentette ezért az internetes oldal és újság angol tulajdonosánál, sőt, be is perelte a lapot.

A pert aztán elveszette a Honvéd, az internetes oldal ezt világgá is kürtölte, amire természetesen a Honvéd-tulaj, George F. Hemingway válaszolt. Válaszából kiderült, a Puskás névhasználatból nagyon sokat kereső Puskas.com Kft. 47 százalékos tulajdonosa maga Szöllősi György.

Mindez azt jelenti, hogy minden, Puskás nevével ellátott termék eladásából Szöllősi György részesül. Épp ezért Hemingway úgy döntött, Puskás Ferenc egyetlen magyarországi klubja, a Budapest Honvéd soha többé nem forgalmaz semmilyen, Puskás névvel ellátott terméket.

– Azokat a termékeket, amelyeknek a hasznából Szöllősi is részesül, a Honvéd ellen intézett gyalázatos támadása miatt a Honvéd ezentúl nem forgalmazza. Miután a Puskás-védjegyet levédette ez a kft., a Honvéd egy fillért nem kap az eladott termékekből – mondta Hemingway a Borsnak.

A felsoroltak tények, minősíteni nem szeretnénk, ám úgy gondoljuk, óriási probléma, hogy mindez megtörténhet Magyarországon…



Nézőből nem, izgalmas meccsből több lehet tavasszal Saját nevelésű játékos? Na az nem volt a Puskás Akadémia csapatában!