mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nézőből nem, izgalmas meccsből több lehet tavasszal

Hétvégén folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság immár úgy, hogy a játékosok előtt ott lebeghet az Európa-bajnokságon való szereplés lehetősége. De vajon mindez okoz-e majd színvonal- vagy nézőszám-emelkedést, és a végső sorrendet tekintve mennyire lesz izgalmas a bajnokság?

A Ferencváros 18 ponttal vezet az Újpest előtt, így minden bizonnyal már megnyerte a bajnokságot, ám a többi 11 csapat izgalmas meccseket játszhat egymás ellen a dobogós helyekért, vagy éppen a kiesés elkerüléséért. Legalábbis ezt vallják a Lokál által megkérdezett szakemberek.

Budapest, 2015. augusztus 30. A ferencvárosi Roland Lamah (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én este. A Ferencváros 2-0-ra győzött. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Ferencvárostól már nem igazán tudják elvenni az aranyérmet (MTI Fotó: Kovács Tamás)

– Nézőszámban nem várok változást, úgy érzem, kialakult, hogy mennyien járnak mérkőzésre – mondta a Lokálnak Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány. – A Fradinál – ahogy egyre kézzelfoghatóbb lesz a bajnoki cím megszerzése – és az Újpestnél lehet növekedés, persze ez attól is függ, hogy a lilák tudnak-e majd a  dobogós helyekért játszani. Színvonalban semmilyen fejlődésre nem számítok, hiszen nem érkeztek olyan minőségű játékosok, akiktől ezt várhatnánk. Izgalmakban viszont nem lesz hiány. A Fradit ugyan senki sem tudja majd megszorítani, de a dobogós helyekért – és ezzel együtt a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért – nagy lesz a harc. Ugyanez vonatkozik a kiesésre.

Várhidinél a Békéscsaba menthetetlen, hiszen a szakember szerint a viharsarki csapat nem képvisel NB I-es színvonalat. – Utána viszont nagyon szoros a mezőny. A 12 csapatos bajnokságnak köszönhetően beszűkült a tabella, és az őszi szezon után látható, hogy óriási keresztbe verések vannak, így azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy csak az utolsó fordulóban dől el, melyik csapat végez a dobogón és melyik esik ki az NB I-ből.

Szintén izgalmas mérkőzéseket vár a bajnokság folytatásától Csank János. – Nagyon sűrű a mezőny, bárki kieshet, bármelyik csapat lehet dobogós, ez pedig éles meccseket eredményezhet – mondta Csank. – Persze vannak edzők, akik majréznak attól, hogy egy-egy bátrabb játék akár vereséghez vezethet. Sajnos a magyar drukkerek kényelmesek: ha rossz idő van, azért maradnak otthon, ha nagyon meleg van, akkor azért. Megtanulhatnák végre, hogy van egy városuk, egy csapatuk, amiért kellemetlen dolgokat is be kell vállalni. Ha ide eljutunk, akkor többen lesznek majd a lelátón, és a meccsek is hangulatosabbak lesznek.



Szenny és mocsok: az ügyvédek szerint lényegében nincs is bundabotrány! Hemingway: A termékeket, melyek hasznából Szöllősi részesül, a Honvéd nem forgalmazza