mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csak a zsold...

Úgy tűnik a mai labdarúgásban valóban már csak a zsold összege számít, semmi más. Németh Krisztián ott hagyja a Sporting Kansas csapatát, ahol jól ment neki a játék és valóban megbecsülték. Ehelyett átigazolt Katarba, mert úgymond nem volt megelégedve teljesítménye alapján fizetésével, mely éves szinten 70 millió forint.

Jelen sorok írói együtt sem fognak egész életük során ennyi pénzt megkeresni... Úgy tűnik a mai labdarúgásban már valóban csak az számít, mennyi érkezik a hónap végén, vagy hónap közben  a számlára, mindegy, hogy Új-Zélandon, Kanadában, Dél-Afrikában, vagy Mongóliában él az ember, mindegy, hogy hol kergeti a labdát, hogy kiknek szerez örömet a játékával.

Mindez nem számít.

Csak egyetlen dolog a fontos: a zsold mértéke.

Vadócz Krisztián immár tízedik munkaadóját keresi, pedig még mindig nem töltötte be a 30-at. És neki sem számít semmi, legyen az akár India, Ausztrália,Spanyolország, Svájc, Hollandia, Dánia, vagy ha épp nagyon nincs jobb, Magyarország. Csak az a fontos, hogy dőljön a lé, nem érdekes, hogy a bajnokság színvonala komolytalan, hogy szakmailag nincs előrelépési lehetőség.

Csak a zsold...

Thaiföld, Banglades, Maldív-szigetek, egyre megy. Rossz kaja, kedvezőtlen éghajlat, gyenge közbiztonság, Dagesztán, nem érdekes.

Csak a zsold...

Hol vannak már akár a közelmúlt Dombi Tiborjai, Lipcsei Péterjei, vagy Kovács
Zoltánjai, akik egész életükben, vagy szinte teljes karrierjük során hűségesek maradtak egy klubhoz jóban, rosszban?

Bizony eltűntek, vagy legalábbis nagyon kevesen vannak. Tisztelet ezeknek a keveseknek. Helyettük uralkodik az úgynevezett profi mentalitás, ami nem más, mint a zsoldos szellem, amibe bőven belefér, hogy hideg vérrel mesterhármast
szerzek nevelő egyesületemmel szemben.

Belefér, hogy ma már új csapatomban lépek pályára tegnapi klubom ellen. Belefér, hogy ma abba a klubba igazolok, melynek zászlóját tegnap még elégettem.

Mert hát zsoldos vagyok, és megfizetnek érte...



Vajon mennyire van jelen a magyar futballban a bunda? Vajon mennyire jellemző a magyar futballban a drogfogyasztás?