mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon isznak alkoholt a játékosok a meccsek előtti napon?

Hihetetlen, de alkoholfogyasztásban a világ élvonalába tartozik országunk. Butaság lenne azt hinni, hogy futballistáink kivételek ez alól. De mi a helyzet a meccs előtti napon, esetleg a meccsnapon történő alkoholfogyaztással.

A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő napokban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A kilencedik kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire jellemző a futballistáknál, hogy meccs előtti napon (vagy épp aznap) alkoholt fogyasztanak.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 

 


Nem mondanám, hogy megleptek a válaszok. Az amatőr futballban játszók közül többen azt mondták, előfordult a meccs előtti napon, sőt, a meccs előtti alkoholfogyasztás, míg az NB I-ből érkező válaszok lényegében kizárták ezt a lehetőséget.

A válaszadók nagy többsége, 46-an az „egyáltalán nem”, míg 10-en a „nem nagyon” lehetőséget jelölték meg. 36-én a „félig-meddig” , míg 8-an az „nagyon”, lehetőséget jelölték meg.

- Azt nem mondom, hogy egyáltalán nem iszom alkoholt, hiszen egy nem lenne igaz, de profi felnőtt karrierem alatt egyszer sem fordult elő, hogy a meccs előtti esetleg meccsnapon ittam volna. Persze, ifistaként néha más volt a helyzet, de az már régen volt – mondta az egyik NB I-es játékos.

A megyében szereplő közül viszont többen pont az ellenkezőjére panaszkodnak.

- Itt, Pest megyében általában vasárnap vannak a bajnoki meccsek. Nos, előfordult, hogy szombaton kimaradok – mint ahogy néhány játékostársam is – így másnap tényleg „másnap” van. Ilyenkor néha nagyon nehéz összeszedni magam, és az is előfordult, hogy egy-két sörrel próbálom csillapítani a problémát.
 

Holnap arra keressük a választ, mennyire dobja fel a játékosokat a szurkolás, akár akkor is, ha idegenben játszva ellene szurkolnak.

 



Segít a meccs előtti szex? Megvan az Eb-keret!