mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ma 12 éve hunyt el Fehér Miki

Hideg, ködös nyirkos téli reggel volt. Az autóban ülve épp a Sport Plusz zuglói szerkesztősége felé autóztam, amikor.......amikor bemondták a szörnyű hírt...bajnoki mérkőzésen összeesett, és elhúnyt Fehér Miklós. Ennek pont ma 12 éve.

Az okokat talán sosem tudjuk meg. A hirtelen szívhalál teljesen megfoghatatlan dolog, pedig egy felmérés szerint csak Magyarországon naponta 18-an vesztik így életüket.

A szervezet megszűnik létezni.

Mégis, azt gondoljuk, velünk, ismerőseinkkel ilyen nem történhet meg.
Élsportolóval meg főleg nem.

És mégis.

Bevallom, az elmúlt időszakban már nem nézem meg azt a szörnyű felvétel, ahogy Fehér Miklós rámosolyog a játékvezetőre, majd mind a két kezével a térdére támaszkodik, pár pillanat múlva pedig élettelenül esik el a pályán.

Nem nézem meg, mert hiába a 12 év, még mindig, a mai napig megkönnyezem.

A Győri ETO, a Porto, a Salgueiros, a Braga és a Benfica egykori futballistája 25-ször viselhette a magyar címeres mezt és 7 gólig jutott a nemzeti csapatban. De ő sokkal több volt, mint futballista.

Példakép volt.

Példakép a fiatalok előtt, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a legjobb csapatokhoz.
Példakép, hogy szerényen viselkedve, a sikerek után is meg lehet maradni annak a szerethető figurának, amilyen Fehér Miki mindig is volt.

Fehér Miki, Zavadszky Gabi, Dárdai Balázs és Bánka Kristóf ma is biztos nagy meccset játszik egymással az égi futballpályákon, mi pedig...

...Sosem feledjük őket.



Stieber első nürnbergi gólja videón! Segít a meccs előtti szex?