mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kiállítás nyílt a Fradi-legenda életéről

Megnyílt a Dalnoki Jenő pályafutását és életét bemutató kiállítás a Fradi Múzeumban.

Korábbi klasszikus labdarúgók, legendás fradisták, egy-egy korszak zsenijei gyűltek össze kedd délelőtt a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban, ahol megnyitották a Dalnoki Jenő pályafutását és életét bemutató tárlatot.

Korabeli fotók, emlékezetes pillanatok, dedikált stoplis cipők, kupák, trófeák, személyes tárgyak tekinthetők meg a kiállításon. Többek között Jenő bácsi olimpiai bajnoki aranyérme, valamint legendás pipái is szerepelnek a tárlatban. Olyan felbecsülhetetlen értékű ereklyék, amelyek együtt, egy helyen még sehol sem voltak láthatók.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen emléket állítottak édesapámnak – mondta a megnyitót megelőzően legendás vezetőedzőnk fia, ifjabb Dalnoki Jenő. – Remélem, az idősebbek viszontlátják a tárlatban egykori emlékeiket, a fiatalok pedig megismerhetik, hogy apám mindig a Ferencvárosért élt.

A tárlatot az FTC operatív igazgatója, Nyíri Zoltán nyitotta meg.
– Olyan szerencsés vagyok, hogy jól ismerhettem Jenő bácsit, így rengeteg történetet hallhattam tőle a Ferencvárosról. A Fradi megkerülhetetlen alakja, nem lehet úgy a klubról beszélni, hogy meg ne említenénk őt. Az emlékét ezért folyamatosan ápolnunk kell, meg kell mutatnunk a fiatalabb generációnak is, mit jelentett régen a Fradi-szív. Nagyon büszkék vagyunk, hogy megnyílt ez a kiállítás. Emellett készülünk egy filmmel is, amellyel Jenő bácsi legendás élete előtt tisztelgünk majd.

A megnyitó után a vendégek együtt tekintették meg a rengeteg emléktárgyat, hogy közösen elevenítsék fel azt a rengeteg anekdotát, amely Jenő bácsihoz és a Ferencvároshoz kötődik.

A kiállítást szeptember 1-ig szurkolóink is látogathatják a Fradi Múzeumban.

A Fradi Múzeum nyitva tartása: K-P.: 10.00-18.00, SZO-V.: 10.00-16.00.

Forrás: fradi.hu



Eb 2016: Újabb jegyeket dobott piacra az UEFA Vajon a magyar futballisták kihasználják a csajozásnál, hogy futballisták, esetleg ismert emberek?