mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradi mögött az Újpest és a Videoton lesz a dobogós!

NB I-es csapataink elkezdték a nagy felkészülést. Igaz, már most mindenki biztosra veszi, hogy a 18 ponttal vezető Ferencvárostól senki sem veheti el a bajnoki címet, miként az is megjósolható, hogy a kieső a Békéscsaba, Puskás Akadémia, Vasas, Diósgyőr négyesből kerül majd ki. A Lokál ezért arról kérdezte a magyar futballban tevékenykedőket, hogy melyik csapat végez majd a nemzetközi indulást jelentő második és harmadik helyen.

Az Újpest a második a bajnokságban. Vajon megőrzi a helyét? (Fotó: Kovács Tamás)

Csank János két alkalommal is volt a Ferencváros mestere, sőt, 2001-ben aranyérmet szerzett a zöld-fehérekkel. A jelenleg a Zalaegerszeg trénereként dolgozó szakember szerint a magyar futball hőskorát idéző befutó lesz, legalábbis ami az első két helyet illeti. – Valóban úgy tűnik, a Fradi megnyeri a bajnokságot. A második szerintem az Újpest lesz. Tavaly is azt mondtam, most is azt vallom, hogy a lilák játsszák a legszebb futballt az NB I-ben, de mindig van egy-két poszt, ahol lyukasak. Persze az eredményességük nagyban függ attól, hogy mit akar a tulajdonos a csapattal. Harmadik helyre szerintem a Videoton fut majd be, Horváth Ferenc szakmai tudásának és mentális felkészítésének köszönhetően.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Az Újpest legutóbb Várhidi Péter vezetésével nyert bajnoki címet. Az edző szerint a lilák idén végre odaérnek a dobogóra, de annak csak a harmadik fokára. – A Videotonnál mostanra kijavították a bajnokság elején elkövetett hibákat: hozzáértő klubigazgató van az irodában, fanatikus és felkészült edző a kispadon, így szerintem a Vidi lesz a második.

Sokan meglepődtek, amikor Hevesi Tamás az NB I-es REAC vezetőedzője lett. Az énekes korábban külföldön is futballozott, önerőből végigjárta az összes edzői tanfolyamot, jelenleg a Ferencvárosi Futball Club vezetőedzője. – Ilyenkor mindig a játékosállományt nézem. Ebből a szempontból nem véletlen, hogy a Ferencváros vezeti a bajnokságot, hiszen náluk a padon is jobb játékosok ülnek, mint máshol a kezdőben. Persze messze még a bajnokság vége, de szerintem a Videoton lesz a második, a harmadik helyen pedig a László Csaba edzette MTK végez majd.

A Videoton az edzőváltás után magára talált, ma már szinte mindenki dobogóra várja

Nagy László játékosként olimpiát, edzőként magyar bajnokságot nyert, és bár az elmúlt időben alacsonyabb osztályú csapatoknál dolgozott, figyelemmel kíséri az NB I-et. – Nagyon sok függ attól, mi történik a téli átigazolások során. Mert ha az Újpest például eladja Diagnét, minden borul. Persze ettől még az a véleményem, hogy az Újpest lesz a második, a nagyszerű játékosállománnyal rendelkező Videoton pedig a harmadik.



Vanczák Vilmos: Magyarországon nincs olyan csapat, amelyik ki tudná fizetni az átigazolási díjamat! Ez a 10 gól pályázik az „Év gólja” címre! (videó!)