mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vanczák Vilmos: Magyarországon nincs olyan csapat, amelyik ki tudná fizetni az átigazolási díjamat!

Huszti Szabolcs és Szalai Ádám klubváltása mellett Vanczák Vilmos esetleges hazatérése a téli átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése. A honi sajtóban különböző találgatások látnak napvilágot – a mifocink.com találgatások helyett felhívta a játékost.

Vanczák Vilmos 2006 óra játszik külföldön, eddig 79 alkalommal szerepelt a válogatottban

Immár hetek óta téma, hogy Vanczák Vilmost a Diósgyőr játékosa lesz. Ma viszont napvilágot látott, hogy az Újpest is szívesen látná a válogatott védőt. A mifocink.com telefonon érte utol a játékost.
- Igazából egyáltalán nem rajtam múlik, hogy hazatérek-e vagy sem, hiszen még fél évig szerződés köt a Sionhoz, ez pedig több problémát is felvet. Magyarországon nincs olyan csapat, amelyik ki tudná fizetni azt az átigazolási díjat, amit a Sion kér értem, ráadásul a svájci vezetők jelezték, szeretnének megtartani. Most azt gondolom, nyárig biztosan nem térek haza – mondta weblapunknak Vanczák Vilmos.

A védő korábban kirobbanthatatlan volt a Sionból, az elmúlt időszakban azonban többnyire csereként számítottak rá.
- Azt gondolom, ez a jövőben sem fog változni, kiegészítő emberként számítanak majd rám.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


És ha a szívére hallgatna, egy esetleges hazatéréskor melyik csapatba igazolna szívesen Vanczák?
- Való igaz, hogy a Diósgyőr és az Újpest is keresett, sőt, más magyar csapat is felvette velem a kapcsolatot. Nagyon nehéz kérdés ez, hiszen Diósgyőrben nevelkedtem, Újpesten lettem NB I-es játékos. Annyira nem egyszerű ez, hogy most nem is tudok válaszolni. Ha döntéshelyzetbe kerülök, leülünk a családdal, és számba vesszük a pozitív és negatív dolgokat.

Sok helyen megfogalmazódott, hogy Vanczák azért térne haza, hogy könnyebben bekerüljön az Eb-re készülő magyar válogatottba, ám Vanczák szerint ez Svájcból sem lehetetlen.
- Mint említettem, nem biztos, hogy alapember leszek a Sionban, de nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokság mellett állunk még a Svájci Kupában, sőt, az Európa-ligában is továbbjutottunk, így lesz elég mérkőzés a következő fél évben a bizonyításra. Életem, pályafutásom csúcspontja lenne, ha ott lehetnék az Eb-n, és mindent megteszek azért, hogy ez ne csak álom maradjon.

 



Huszti szégyelné magát, ha besétálna az Eb-re! A Fradi mögött az Újpest és a Videoton lesz a dobogós!