mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A különbség Huszti és az összes többi magyar játékos között!

Tegnap bebizonyosodott, hogy még mindig Huszti Szabolcs a legeladhatóbb magyar futballista. Az a Huszti, akiről nem jelennek meg „pr fényező” cikkek, akit nem boronálnak össze minden átigazolási időszakban az össze európai élcsapattal. Ő csak futballozik, aztán egyszer csak mindig bejelentik, hogy hova igazol. Most épp a Bundesligába. Oda, ahova egyébként a legtöbbre taksált magyar játékos, Dzsudzsák Balázs nem kellett.

Bevallom, Huszti-fan vagyok.
Ő az a játékos, aki tudja mit akar, sőt, pontosan tisztában van az értékeivel.
Ő az a játékos, aki nem hazudtolja meg magát, aki tartja magát ahhoz, amit kimondott.
Persze, biztos vannak hibái – mint mindenkinek a világon.

Sokan nem szeretik, mert lemondta a válogatottságot, sőt, sok újságban ezért kicsit negatívan tüntették fel – Huszti egyébként pont miattuk nem tért vissza a nemzeti csapatba. Azt mondta ugyanis, hogy akik azt kérik, hogy térjen vissza, két-három rosszul sikerült mérkőzés után majd kikiáltják bűnbaknak.

Ugyanúgy, ahogy korábban kikiáltották.

Az azért meglepő volt, hogy Huszti a Bundesligából Kínába igazolt, sokan azt mondták, pályafutása végén még „szakít” egy nagyot, ám most újra fityiszt mutatott a fanyalgóknak. Mint ahogy fityiszt mutatott akkor is, amikor a Zenitben partvonalon kívülre került, nem játszott, aztán ismét a német első osztályba igazolt.

Huszti Szabolcs ugyanis letette a névjegyét Németországba, immár harmadszor igazol a Bundesligában.

Csak érdekességképen, magyar csapattársa, Elek Ákos nem oly rég kifejtette, nem érzi nagyon jól magát Kínában, rossz, hogy messze van a családja, szeretne eligazolni. Elekkel kapcsolatban gyorsan felröppentek a csapatnevek. Na persze nem a Bundesligában, hanem itthon. Elek válogathat, hogy a Diósgyőr vagy a Videoton ajánlatát fogadja majd el.

És ez az egyik legnagyobb különbség Huszti Szabolcs és az összes magyar futballista között.

Emlékeznek például arra, hogy Dzsudzsák Balázs hány helyre igazolt – legalábbis a fizetett, pr újságcikkek szerint. Állítólag sorban álltak érte Európa nagy klubjai, nagy kár, hogy amikor tényleg el kellett volna adni, a pr cikkek semmit sem értek. Dzsudzsák épp Törökországban játszik, egy kiesés elől menekülő ismeretlen csapatban.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Husztiról ezzel ellentétben szinte soha, semmilyen fényező cikk nem jelenik meg.
Őt ugyanis nem kell pr cikkek segítségével összeboronálni semelyik csapattal, mert nincs szüksége rá.

Róla tegnapelőtt jelent meg először, hogy a Bundesligába igazolhat. Mindenki csak legyintett, hogy „na persze”…
Erre Huszti tegnap már alá is írta a szerződését.

Persze, az Eintracht Frankfurt jelenleg nem a Bundesliga élcsapata, sőt, a kiesés ellen küzd, Huszti megszerzésénél fel sem vetődtek azok a gondok, mint a magyar játékosok nagytöbbségénél. Tudják, mely szerint a magyar játékosok azért nem tudnak külföldre igazolni, mert nincs csapat, amelyik fizetne értük.

Huszti Szabolcsot ugyanis  még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és másfél plusz egyéves megállapodást kötött a játékossal.

Ezzel bebizonyosodott, hogy a – már bocsánat – „jó portékának” nem kell kamu reklám.
Ezzel bebizonyosodott, hogy tartsuk bármilyen nagy futballistának – bár csak másik is annak tartanák – Dzsudzsák Balázst, legyen bármennyi, európai élcsapat által „figyelt” tehetségünk, még mindig Huszti Szabolcs a legeladhatóbb magyar játékos.   



Hazugsággal kezdődik Pintér mezőkövesdi munkája! A kisvárdai foci a nyertese a stadionrekonstrukciós pénzek átcsoportosításának