mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szinte biztos, hogy nem jut Eb-jegy mindenkinek!

Negyvenhárom év elteltével jutott ki a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra. A mérkőzésekre akár szurkolók tízezrei is elkísérnék a csapatot, de sokan valószínűleg nem jutnak majd jegyhez.


Ausztria, Portugália és Izland ellen kell kiharcolni a csoportból való továbbjutást. A mérkőzésekre ma déltőllehet jegyet igényelni a EURO2016.com weboldalon. Ez az egyetlen jegyértékesítési felület, az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket és a mérkőzés helyszínein sem lehet majd vásárolni. Az első körben mindenki kizárólag saját válogatottjának mérkőzéseire igényelhet belépőket, erre január 18-ig van lehetőség. A mérkőzésekre négy árkategóriában – 25, 55, 105 és 145 euró – kaphatóak majd a jegyek. Sietni nem kell, a belépők kisorsolásakor az érkezési sorrendet nem veszik figyelembe. 

Az UEFA a mérkőzésenként piacra kerülő jegyek 20 százalékát biztosítja a részt vevő csapatok szurkolói számára. Ez azt jelenti, hogy balszerencsés sorsolás esetén lehet olyan meccs, amelyen mindössze 6600 jegy jut a magyar szurkolóknak. Ilyen értelemben érdemes a házigazdák csoportjába való kerülésnek drukkolni, hiszen az A csoport meccseit a legnagyobb stadionokban játsszák. A jegyek száma szempontjából a B jelű kvartettet például érdemes lenne elkerülni.
 

Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Vásárolhatóak jegyek a csoportmérkőzésekre, valamint feltételes jegyek a kieséses szakaszra. Akik ilyen belépőt igényelnek, egy vouchert kapnak, mely akkor válhat érvényessé, amikor a csapat valóban kvalifikálja magát a kieséses szakasz adott részére. A Follow My Team (Követem a csapatom) típusú jegy a nemzeti csapat összes mérkőzésére érvényes a torna egy választott pontjáig, a csoportmérkőzésektől az egyenes kieséses szakasz végéig. Az igényléskor megválasztható, hogy a jegygarnitúra hány mérkőzésre vonatkozzon. Itt is érvényes, hogy az igénylők az egyenes kieséses szakaszra feltételes jegyet kapnak.
 
Nem kell feltétlenül csüggednie annak sem, aki a belépők kisorsolása után nem jut jegyhez, hiszen az UEFA rendelkezésre bocsát majd egy felületet, amelyen keresztül az elutazni nem tudó szurkolók más, regisztrált drukkereknek értékesíthetik jegyeiket.



Ilyen az, amikor egy magyar csapat megkap egy luxusstadiont, aztán megpróbálja azt működtetni A WIZZ szurkolói járatokat indít az Eb-re