mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsák Balázs: Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől!

Bernd Storck szövetségi kapitány a továbbjutási esélyekről még nem akart beszélni, viszont kiemelte: vesztenivaló nélkül léphetünk pályára az Eb-n. Dzsudzsák Balázs és Fiola Attila is pozitívan nyilatkozott a párizsi sorsolásról.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


- Nehéz csoportba kerültünk, erős ellenfelek várnak ránk, de nekünk nincs vesztenivalónk az Európa-bajnokságon, szeretnénk felszabadultan játszani, jól teljesíteni, és megmutatni a világnak, hogy tudunk focizni - értékelt a sorsolást követően Bernd Storck szövetségi kapitány. - A továbbjutási esélyekről nem beszélnék, ilyen messzire nem gondolkozom, azt viszont kiemelném, hogy nagy lehetőség áll előttünk, mert az Eb remek tapasztalatszerzési lehetőség lehet a fiatal játékosoknak. Az osztrákok a selejtezők során bizonyították, hogy nagyszerű csapatuk van, Portugália ellen is nehéz meccs vár ránk, amely a játékosoknak azért is fantasztikus lehetőség, mert Cristiano Ronaldo ellen léphetnek pályára. Izland újonc az Európa-bajnokságon, de nagyon veszélyes válogatott, amely kiválóan szerepelt egy nagyon nehéz csoportban a selejtezők során.



A válogatott kerettagok is pozitívan fogadták a sorsolást, de csapatkapitányunk, Dzsudzsák Balázs azt is hozzátette: figyelembe kell venni, hogy mindhárom ellenfelünk előrébb tart nálunk jelenleg.
- Azt gondolom, hogy örülhetünk, hiszen nem a legerősebb csoportot kaptuk, de ettől függetlenül nem érdemes belemenni az esélylatolgatásba - mondta az mlsz.hu-nak Dzsudzsák Balázs. - Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől, a portugálokon kívül nincsen olyan csapat köztük, amely tele lenne tűzdelve világsztárokkal. Nagyon reálisan kell néznünk a helyzetünket, mert mindenki előrébb tart nálunk, de azt gondolom, hogy ha mindannyian azt az akaratot és azt a formát hozzuk Franciaországban, amit a norvégok elleni két meccsen, és azzal a küzdőszellemmel lépünk pályára az Eb-n is, akkor bárki ellen lehet esélyünk. Nekünk ez egy óriási lehetőség, felszabadultan kell játszanunk, és ki kell hoznunk a meccsekből a legtöbbet, de közben fontos, hogy meg tudjuk élni, hogy az Eb-n lépünk pályára. A meccsek nem a múltbéli eredmények alapján fognak eldőlni, így nem igazán számít, hogy mikor találkoztunk az ellenfeleinkkel utoljára, az a fontos, hogy júniusra az egész csapat topformába kerüljön, és akkor remélhetőleg sikerül meglepetéseket okoznunk.



Fiola Attila, a válogatott jobbhátvédje elárulta: egyáltalán nem bánja, hogy minden bizonnyal Cristiano Ronaldót kell fognia a portugálok elleni meccsen, inkább lehetőségként éli meg, hogy pályára léphet a világ egyik legjobbja ellen.
- Úgy gondolom, jó csoportba kerültünk, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást - mondta az mlsz.hu-nak Fiola Attila, a válogatott jobbhátvédje. - Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptunk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős, és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították. Az osztrákok négyet lőttek idegenben a svédeknek, Izland a legerősebb csoportból jutott simán tovább, vagyis egyik meccsre sem mehetünk ki úgy, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ugyanakkor a norvégok elleni pótselejtezők is megmutatták, hogy szervezett játékkal, egy mérkőzésen bárkit le lehet győzni, ezért igenis van esélyünk mindhárom riválisunk ellen. Amikor megtudtam, hogy a portugálok ellen játszunk, azonnal eszembe jutott, hogy Cristiano Ronaldo legtöbbször az én oldalamon szerepel, vagyis jó eséllyel rengeteget találkozhatok vele, ha mindketten a pályán leszünk. Ő a világ egyik legjobb játékosa, ha egy védőnek sikerül jól fognia, arra az egész világ felkapja a fejét. Ebből a szempontból inkább kiugrási lehetőségként tekintek erre a kihívásra, egyáltalán nem bánom, hogy szembekerülhetek vele, sőt, alig várom, hogy bizonyíthassak ellene.

 

 



Van esély a továbbjutásra? Szerintem.... Ilyen az, amikor egy magyar csapat megkap egy luxusstadiont, aztán megpróbálja azt működtetni