mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Van esély a továbbjutásra? Szerintem....

Azt nem tudom megmondani, melyik lett volna nekünk egy álomcsoport, azt viszont úgy érzem, nem a legnehezebb csoportba kerültünk. Persze, az én e fajta érzéseim semmit nem jelentenek, minden majd a pályán dől el.



Kis túlzással egy ország ült tűkön, és várta a mai, Európa-bajnoki sorsolást. Azt a sorsolást, melyen a sors Portugáliát, Ausztriát és Izlandod sodorta az utunkba.
Hogy ez jó-e nekünk?

Nagyon jó!
Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem ébredtünk fel, nem álmodtunk.
Valóban kijutottunk az Európa-bajnokságra.

Az biztos, hogyha az eredményeket nézzük, akkor Portugália előttünk jár, az is biztos, hogy őket tétmeccsen még soha, de soha nem győztük le. Az is biztos, hogy a portugálok azért tudnak szerencsétlenkedni a különböző világeseményeken.

Izland az egyik meglepetéscsapat az Eb-n, hiszen a világbajnoki pótselejtező után az Eb-re már egyenes ágon jutott ki az északi csapat. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy alig négy éve, 2011-ben Koman, Dzsudzsák, Rudolf és Elek góljaival még simán, 4-0-ra vertük Izlandot, sőt, akkor a fanyalgók azt mondták: így kell ellenfelet választani. Nem tudom, most ugyanezen fanyalgók mit gondolnak arról, hogy Izlanddal egy csoportban vagyunk, mint ahogy még a saját gondolataimmal sem vagyok tisztában.


Ha azt nézem, hogy oda-vissza legyőzték Hollandiát, akkor azt mondom, szemernyi esélyünk sincs ellenük, ha azt nézem, hogy a selejtezők során, hazai pályán Kazahsztán és Lettország ellen is csak döntetlent értek el, akkor azt mondom, ők legyőzhetőek lennének csapatunk számára.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com



És akkor Ausztria.
Nos, néhány évtizeddel ezelőtt még biztosan nagyobb viszonyítási alapunk lenne, hiszen sokáig minden évben, sőt, évente többször is megmérkőzött egymással a két csapat.  Ehhez képest legutóbb tíz évvel játszottunk a sógorokkal. Ki nem találnák: idegenben, Gera és Horváth András góljaival nyerni tudtuk.

Cikkemet úgy kezdtem, hogy úgy érzem, nem a legnehezebb csoportba kerültünk. Most pedig, ha figyelembe vesszük, hogy hat csoportból négy harmadik is továbbjut az egyesen kieséses szakaszba, azt érzem, továbbjuthatunk a csoportból.



Így szerepeltünk eddig az Európa-bajnokságokon Dzsudzsák Balázs: Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől!