mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Limperger Zsolt: Nem a mostani az elmúlt 30 év legjobb válogatottja, de...

Limperger Zsolt a ferencvárosi szurkolók kedvence volt, emellett 22 alkalommal játszott a magyar válogatottban. A jelenleg az Érdi VSE edzőjeként dolgozó Limperger az ÉrdMost! nevű portálnak nyilatkozott a válogatott sikeréről.

Priskin góljánál még Limperger is felugrott a fotelból

„A pozitívum az, hogy összeszedett játékosok, összeszedett csapat volt a magyar az első és a második meccsen is. Lehet látni azt, hogy mit akarunk, ezt hiányoltam az utóbbi időkben, de ennek most meg is lett az eredménye.”

Limperger ennek ellenére hozzátette, az elmúlt harminc évben azért volt jobb képességű válogatottunk.
„Szerintem nem ez volt a legjobb válogatottunk az utóbbi harminc évben, ebben biztos vagyok, de valamiért ezek a játékosok elhitték, hogy van keresnivalójuk, illetve amit én mindig mondok, amikor baráti társaságban beszélgetünk, hogy a fordulatot az hozta meg, hogy idekerült edzőnek Dárdai Pali. Ez egy olyan impulzust adott mindenkinek, nem csak a játékosoknak, hanem a médiának és a közvéleménynek is, amiből építkeztünk, és megijedtem, amikor nem engedték el az utolsó mérkőzésekre, de egy olyan embert választottak helyére, aki hasonló utat képvisel, mint ő. Az alappillér Dárdai Pali vo
lt”


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


És hogy Limperger szerint melyik volt az elmúlt 30 év legjobb magyar válogatottja?
- A legjobb a ’86-os világbajnokság csapata volt, de azt már nem tudom, hogy mit csináltak ott a játékosok, az edzők és a stáb. Azért utána is voltak jó csapatok, viszont sokkal nehezebb volt akkor kijutni, most egy kicsit könnyebb, de ez semmit nem von le a mostaniak érdeméből. Akkor kell kijutni, amikor van rá lehetőséged, ők ezt megcsinálták. Nézek rengeteg bajnoki mérkőzést, külföldi meccseket is, amióta nem játszom, a válogatott mérkőzéseket is, de most volt az első olyan, hogy felugrottam a fotelból egy gól után, amikor Priskin belőtte. Én is meglepődtem magamon, euforikus állapotban voltam.Priskin beállítása annyira nem volt extra, de Kleinheisler abszolút az volt, és abból a szempontból is becsülendő Bernd Storck munkája, hogy amihez hozzányúlt, aranyat termett minden egyes játékosnál, pedig olyan játékosok játszhattak volna, akik elméletileg jobbak, nevesebbek, mint ők, aztán mégis ezek a játékosok hozták a különbséget, amivel kijutottunk az EB-re. Sőt, kint fogunk mérkőzést nyerni, a fene tudja, hogy továbbjutunk-e a csoportból, de nem maradunk pont nélkül. Legyen az a célunk, hogy játszunk, ne az legyen, hogy mindenki agyonver minket, igenis mutassuk meg, hogy magyarok vagyunk, hogy sokat fejlődött az ország és, hogy itt a helyünk – mondta Limperger.



Kű Lajos: Gyönyörű karácsonyi ajándékot kaptunk a csapattól A 2-es szektoros Kubatov Gábor mit szólt volna ahhoz, hogy az MTK-szurkolók túlkiabálták a Fradi-tábort?