mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A nemzetközi elismerés sem késett sokáig

Volt olyan időszak, amikor nem gondoltam volna, hogy a magyar futballról fog beszélni egész Európa. Óriási köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt megéljem, hiszen a pótselejtező sikeres megvívása után a nemzetközi elismerés sem késett sokáig.

Király Gábor újra sztár lett.
A magyar válogatott kapusáról hosszabb-rövidebb cikkek jelennek meg Németországtól Angliáig. Persze, ez nem is csoda, hiszen Európa azon részén még pontosan emlékeznek a kicsivel fiatalabb „mackónadrágos” kapusra, aki amellett, hogy néha vicces megoldásaival hívta fel magára a figyelmet, bizony volt a Bundesliga legjobb, és a Premier League második legjobb kapusa.

Most pedig az UEFA szerint ő volt a pótselejtezős meccsek legjobb játékosa.
A négy mérkőzés legjobbja.

Bizony, ez nem mindennapi elismerés egy nem mindennapi játékosnak.

A statisztikákkal foglalkozó portál, a Whoscored még nagyobb elismeréssel adózott a magyar válogatott sikere előtt. A szerkesztők egyéni statisztikai mutatók alapján rangsorolja a játékosokat, és ez alapján összeállított egy pótselejtezős álomcsapatot.

Ebbe a csapatba négy magyar játékos is bekerül. A statisztikai mutatók szerint ugyanis Király Gábor, Guzmics Richárd, Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs is posztja legjobbja volt a négy mérkőzésen.

A norvégok még most is azzal vannak elfoglalva, hogy milyen gyenge a magyar csapat. Nos, ők nem adtak egy játékost sem az álomcsapatba.

Ennél is fontosabb, hogy jövő nyáron a tv-ben nézhetik majd, ahogy a magyar csapat az Eb-n szerepel!



Gera Zoltán: Nem tudom, ezt ki mondta, én nem! Storck stábja is marad