mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gera Zoltán: Az Eb után már nyugodt szívvel abbahagyhatom, vége lehet a karrieremnek

Gera Zoltánnak az Eb-re való kijutás utánelőször a 2003-as, Lettország elleni vereség jutott eszébe, amellyel eldőlt, hogy a magyarok nem vehetnek részt a portugáliai Eb pótselejtezőjén. Azt a kudarcot nagy törésnek, hatalmas csalódásnak, a mostani sikert viszont pályafutása csúcsának nevezte. A nagyszerű játékos elárulta, az Eb-t pályafutásának csúcsának érzi, így utána visszavonul - olvasható a csakfoci.hu-n!


Nagyobb nyomással jár a válogatottban játszani, mint az angol élvonalban – mondta Gera, aki tíz évig futballozott Angliában, és 2010-ben Európa Liga-döntőben is pályára léphetett. A játékos reméli, hogy nem sérül meg jövő nyárig, és ott lehet az Eb-n, ahol a lehetséges ellenfelek közül az angol és az olasz válogatottnak is örülne.

- Óriási siker ez, nagyobb siker, mint amikor Európa Liga-döntőt játszottunk a Fulhammel. Ez pályafutásom megkoronázása, nagyon boldog vagyok. A norvégiai meccs után azt mondtam Király Gabinak, hogy fantasztikus védett, ha még egyszer megismétli, kint vagyunk az Eb-n, arra kértem intézze el, hogy ne az oslói legyen a búcsúmeccsem a válogatottban. Elintézte. Nagyszerűen védett, a tekintélye, kisugárzása mindenkinek önbizalmat ad, a norvég lábak pedig megremegtek. Gabi is nagyon megérdemli, fantasztikus karrier az övé, egy igazi példakép. Nagy Ádám kiválóan helyettesített, nagyon nagyon jól játszott, büszke vagyok rá, fiatal kora ellenére éretten futballozott. Az első meccs után már a mi kezünkben volt a döntés, lebecsültek minket, de csattanós választ adtunk. Kintről nagyon rossz volt nézni, előtte két napig nem aludtam. Lassan telt az idő, de megnyugodtam, mert jól játszottunk, láttam, hogy ez a miénk lesz. Óriási volt a hangulat, le a kalappal minden szurkoló előtt, fantasztikusak voltak. Nem mentem el a többiekkel bulizni, én egy picit lightosobban bulizom, mint a többség. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, bírom a tempót, külön motiváció, hogy az Eb-n játszhassak. A selejtezősorozat előtt nem gondoltam, hogy visszahívnak a válogatottba, köszönöm azoknak a kapitányoknak, akik számítottak rám, és köszönöm a klubomnak. Mivel kijutottunk, kijelenthetem, hogy nem játszottam még ilyen jó válogatottban. Az Eb után már nyugodt szívvel abbahagyhatom, vége lehet a karrieremnek.

 



Bernt Hulsker Priskin góljánál nem verte az asztalt örömében! Gera Zoltán: Nem tudom, ezt ki mondta, én nem!