mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A fél NB I a keretben!

Pintér Attila nyomdokaiban jár Bernd Storck. A szövetségi kapitány pont olyan bő keretet hirdetett Norvégia ellen, mint tette azt Pintér, igaz, most talán érthető ez a „tömeg”, mert ahogy Storck mondta a győzelem a legfontosabb. És ha ehhez az kell, hogy a fél NB I edzőtáborba vonuljon – hát legyen.

Pintér Attila pont ugyanazt csinálta, mint most Storck, igaz, amíg Pintér kéthetente szerette volna „összerántani” a keretet, addig Storck az elmúlt 30 év legfontosabb mérkőzésére készül.

Talán magyarázat sem kellene ahhoz, Storck miért hirdetett ilyen nagy keretet, sőt, talán jobb is lett volna, ha nem magyarázza meg.
„Nagyszerű lehetőség, hogy átfogó képet kaphatok a legjobb hazai játékosokról a végső kerethirdetés előtt” – olvasható Storck nyilatkozata az mlsz.hu-n, ám nagy kérdés, hogy ha eddig nem ismerte a hazai játékosokat, akkor az elmúlt négy válogatott meccsen hogyan hirdetett keretet.

Persze, ne kötekedjünk, hiszen ez az egy mondtat csak ki lett ragadva a kapitány mondandójából, Storck azt is hozzátette, hogy „olyanok is bizonyíthatnak, olyanokat is személyesen láthatok az edzéseken, akik esetleg a jövő válogatottjai lehetnek, és akik még nem jutottak el a kerettagságig.”

Jelenleg 36 játékos alkotja a keretet – az mondjuk nagy talány, hogy az öt kapus közé miért nem tud bekerülni az egyetlen, nevesebbnek mondható külföldi bajnokságban rendszeresen védő Köteles László - , és mint a kapitány elmondta jövő pénteken dől el, kik kerülnek be a végleges utazó keretbe.

– Hálás vagyok a klubok, az edzők kooperatív hozzáállásáért, és a szurkolók rugalmasságát is köszönöm. Számunkra most minden lehetőséget meg kell ragadni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból az előttünk álló időszakban – mondta a kapitány, akinek keretében újra ott van Szalai Ádám és Stieber Zoltán. – Beszéltem a Bundesligában játszó játékosokkal, és látom, hogy a helyzetük némileg változott, jó irányba. Minden remény megvan arra, hogy folytatódik a tendencia és több játéklehetőséget kapnak, így a bő keretben már számolok velük.

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Bogdán Ádám (Liverpool)
Nagy Gergely (Vasas FC)
Megyeri Balázs (Getafe CF)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Juhász Roland (Videoton FC)
Vanczák Vilmos (FC Sion)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Guzmics Richárd (Wisla Krakow)
Lang Ádám (Videoton FC)
Leandro (Ferencváros)
Bosnjak Predrag (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások:
Nagy Ádám (Ferencváros)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Elek Ákos (Csangcsun Jataj)
Kleinheisler László (Videoton FC)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Kovács István (Videoton FC)

Támadók:
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Varga Roland (Ferencváros)
Stieber Zoltán (Hamburger SV)
Böde Dániel (Ferencváros)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Szalai Ádám (TSG Hoffenheim)
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Németh Krisztián (Sporting Kansas City)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Pekár László (Puskás Akadémia)



Valóban így kell ezt csinálni? U17: Továbbjutás helyett totális leégés