mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Storck most csak kapitány!

Bernd Storck kiterítette lapjait, elmondta, miért gondolta úgy, hogy le kell cserélnie stábját. Persze, azért ebben is van egy kis csavar – és erre a mifocink.com rá is kérdezett.

„A váltást a kényszer szülte. Olyan emberekre volt ugyanis szükségem, akikre a nap minden órájában támaszkodhatok, akik itt vannak velem, azonosulnak az elképzeléseimmel, főállásban dolgoznak a válogatottnál. Semmi gondom nem volt a távozókkal, kedvelem őket, ám csak mellékállásban voltak velünk. Nekem most más jellegű segítségre van szükségem. Ezért hívtam fel Andreast, aki amellett persze, hogy sikeres labdarúgó volt, hozzáállásával, tudásával is együttesünk hasznára válhat.” – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak adott interjúban a stábváltásról.

A felvetés jogos, csakhogy…
Bernd Storck is mellékállásban szövetségi kapitány…

Ő ugyanis főállásban az MLSZ sportigazgatója.
Aki főállásban az utánpótláscsapatokért felel.

Adódik a kérdés, miként lehet, hogy a beosztottak nem lehetnek mellékállásban a válogatott mellett, ám a „főnök” igen? És ezt a kérdést fel is tettük Storcknak.

- Bernd Storck a pótselejtezőkig csak a válogatottal foglalkozik,  a csapat sikeréért száz százalékban a válogatottra figyel, főállású kapitány – felelte kérdésünkre Sípos Jenő, az MLSz szóvivője.

Persze, a válasz újabb kérdéseket vet föl.
Vajon megoldható lett volna-e, hogy Szabics és Sallói is csak a válogatottra figyeljen a pótselejtezőkig?
De ennél is érdekesebb, hogy most – amikor épp az U17-es válogatottnak szerveznek tornát Telkiben – vajon ki az MLSZ sportigazgatója?

 



Diósgyőri szurkolók: Hol van a tábor, Kubatov hol van a tábor? (videó) Valóban így kell ezt csinálni?