mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy pontot szereztek a lányok Horvátországban

A hét közepén a helyszínről tudósítottunk a Magyarország-Törökország női Eb-selejtezőjéről. Ma ezt nem tudtuk megtenni, így az mlsz.hu segítségével számolunk be arról, hogyan szerzett egy pontot a csapat Horvátországban.

A Markó Edina vezette női A-válogatott a szerdai, törökök elleni 1-0-ás győzelem után négy nappal újabb Eb-selejtezőt játszott, ezúttal Eszéken, a horvátok ellen. Vasárnapi riválisunk jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezett, mint a szerdai, ezt tökéletesen mutatta, hogy Horvátországban a címvédő németek csak 1-0-ra tudtak nyerni. Az is a hazaiak malmára hajtotta a vizet, hogy míg mi négy napja éles meccset játszottunk, ők az előző játéknapon szabadnaposak voltak, így kipihenten várták a találkozót.

A horvát csapat igazolta jó hírét, ezen a találkozón nem tudtunk mezőnyfölényt kiharcolni, igaz, a hazaiak sem tudtak egyértelműen fölénk kerekedni, még ha Szőcs Rékának be is kellett mutatnia néhány szép védést az első félidőben. Gólt végül a magyar válogatott szerzett a szünet előtt, a 45. percben büntetőhöz jutottunk, amelyet Jakabfi Zsanett értékesített.

A fordulás után a házigazdák mezőnyfölényt alakítottak ki, míg a mieink kontratámadásokra rendezkedtek be, és az egyik ilyen akció végén Zeller Dóra közel járt a második gólunk megszerzéséhez, de sajnos pontatlan volt a befejezése. A 68. percben góllá érett a horvátok fölénye, Maja Joscak vette be Szőcs kapuját. Az egyenlítés után a horvátok igyekeztek letámadni, nyomás alá helyezni a játékosainkat, de újabb gólt nem szereztek, 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó.

DSC_9212


- Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a játékosok lábában még benne volt a négy nappal ezelőtti mérkőzés fáradalma is, ráadásul egy kimondottan erős, jól játszó horvát válogatott volt az ellenfelünk - nyilatkozta a találkozót követően Markó Edina. - Egygólos vezetésnél, a második félidőben egy kontra végén volt esélyünk megszerezni a második gólunkat is, vagyis a győzelemtől sem álltunk messze, de a mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságos eredmény. Egy hozzánk hasonló erősségű csapat otthonában sikerült értékes pontot szereznünk azzal, hogy végig fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk, a mai teljesítményért elismerés illeti az egész csapatot.

Horvátország-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin, Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla, Vágó Fanni, Szuh Erika (Rácz Zsófia, 85.) - Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 70.), Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 46.)Közös a cél. Legyünk hát pozitívak! Diósgyőri szurkolók: Hol van a tábor, Kubatov hol van a tábor? (videó)