mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem biztos, hogy jó nekünk a döntés elhalasztása

Tegnap jött a hír, hogy bemehetnek a nézők a Feröer elleni Eb-selejtezőre. Gyorsan mindenki örömtáncot is járt, hiszen fontos mérkőzés előtt állunk, kell a szurkolók támogatása. Én pedig közben azon gondolkoztam, jó-e nekünk, hogy az UEFA nem döntött a büntetés ügyében. És arra jutottam, hogy….annyira nem jó.


Nehogy valaki már most megkövezzen: nem kívánom, hogy a válogatott bármelyik meccsét nézők nélkül játssza le.

Csakhogy…

Az UEFA nem törölte a büntetést, csak a döntés későbbre halasztotta.
Egészen pontosan „Az UEFA fellebbviteli bizottsága az MLSZ által benyújtott fellebbezés hatására felfüggesztette a testület első fokú döntését, tovább vizsgálja a Magyarország-Románia mérkőzésről készült beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót, de a Feröer elleni mérkőzésre nem vonatkozik a zárt kapus döntés.”

Na, már most ez azt jelenti, hogy Feröer ellen bemehetnek a szurkolók, ám ha az UEFA valamikor a közeljövőben tárgyalja az ügyet, és végül helyben hagyja az elsőfokú ítéletet – akkor nagy szarban (már bocsánat) vagyunk.

Jelen állás szerint ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy legalább pótselejtezőt játszhatunk, ám egy esetleges elmarasztaló (pontosabban helyben hagyó) döntés következtében pont a magyar futball elmúlt harminc évének legfontosabb meccsére nem mehetnek majd ki a szurkolók.

A pótselejtezőre!

És az óriási csapás lenne.
Mert legyen bármelyik csapat is ott az ellenfél, azért azt gondolom, hogy nézők nélkül még mindig könnyebb Feröert legyőzni, mint egy pótselejtezőt nyerni.

Persze, az is lehet, hogy a magyar válogatott második helyen végez a csoportban, vagy épp legjobb harmadikként egyenes ágon jut ki az Eb-re.
Ez a két megoldás lenne a legjobb.

Sőt, az is lehet, hogy az UEFA végül a javunkra dönt és eltörli a büntetést – igaz, ilyen esetre nagyon rég volt példa. Ehhez viszont az is kell, hogy a szurkolók most komolyan vegyék az MLSZ azon kérését, mely szerint a csapat sikeres szereplését szem előtt tartva, létfontosságú, hogy a Feröer elleni mérkőzésen semmilyen sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulásra ne kerüljön sor, ellenkező esetben újabb súlyos büntetésre számíthat a csapat egy soron következő mérkőzésen.



Így búcsúzott el a Puskás-stadion! Nonszensz: Garancsi nemzetközi kupaszereplést vár Horváth Ferenctől