mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsák Balázs: Nincs pardon, nyerni kell!

Dzsudzsák Balázs sikerélménnyel érkezett meg a magyar labdarúgó válogatott edzőtáborába, miután török klubcsapata a hétvégén 3-2-re nyert a Rizespor otthonában. A szélső egyértelműen fogalmazott a nemzeti csapat, Feröer-szigetek elleni meccse előtt.


– Nagyon jó érzés úgy hazajönni, hogy klubcsapatommal sikerült nyerni. Fontos mérkőzés volt, de rossz kezdés miatt nekünk minden meccs fontos – mondta Dzsudzsák Balázs a törökországi hétvégére visszatekintve, ám a magyar csapatkapitány természetesen a Feröer- szigetek ellen is győzelmet vár.
– Felesleges számolgatni. Ez az a meccs, amin nincs pardon, történjen bármi, ezt a meccset meg kell nyernünk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a zárt kapus büntetés miatt nem lesz mögöttünk a szurkolótábor, pedig hála istennek az elmúlt időszakban szinte izzott a levegő a meccseinken.

A szélső tudja, hogy akár még pótselejtező nélkül is kijuthatunk az Európa-bajnokságra, de a játékos szerint ez egyáltalán nem kerül szóba a játékosok között.

–Magunkra koncentrálunk, és nem figyelünk a többi mérkőzésre.  Most hazai pályán játszunk, mindenki azt várja, hogy sziporkázzunk és gálázzunk, természetesen mi is ezen vagyunk, de a lényeg, hogy  nyerjünk. Akár az 1-0-al is elégedett lennék, aztán, ha Isten is úgy akarja, akkor pótselejtező nélkül is ott lehetünk az Eb-n.



Nikolics szerint érezhető egy kis feszültség Így búcsúzott el a Puskás-stadion!