mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egervári Sándor: Zárt kapuknál megszűnik a hazai pálya előnye

Nyomasztó – jellemezte tapasztalatból a Lokálnak egy szóval egy zárt kapus labdarúgó-mérkőzés hangulatát Egervári Sándor egykori szövetségi kapitány. Nemzeti csapatunk október 8-án nézők nélkül kénytelen lejátszani a Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőjét.

Legutóbb idegenben Szalai Ádám góljával tudtunk nyerni 1-0-ra Feröer ellen (Fotó:mti)

A magyar válogatott zárt kapuk mögött utoljára 2013. március 23-án játszott tétmérkőzést. Akkor a románok elleni vb-selejtezőre Egervári Sándor készítette fel a csapatot.

– Ha a hangulatot egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: nyomasztó – mondta lapunknak Egervári Sándor. – Úgy kell felpörgetni a játékosokat, hogy a zárt kapus büntetésről nem ők tehetnek. Nekem nagyon rossz élményem van, hiszen amikor a románokat fogadtuk, második helyen álltunk a selejtezőcsoportban, ráadásul a meccsen is végig vezettünk, a lefújás előtt azonban kaptunk egy olyan gólt, amelyet szabálytalanság előzött meg. Pedig ha győzünk, kijutottunk volna a vb-re. És itt jön a képbe a szurkolói támogatás, hiszen egy telt házas meccsen a játékvezetőn is ott van a nyomás, hogy az utolsó percben lefújjon egy ilyen szituációt.

A szakember szerint a játékosoknak most újra meg kell küzdeniük ezzel a hátránnyal, ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, amelyik – bár a hatodik kalapból sorsolták – sokkal jobban teljesít, mint korábban. – Nekik nincs veszítenivalójuk, nekünk viszont annál több. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, és ha komolyan gondoljuk, hogy ott akarunk lenni az Európa-bajnokságon, akkor Feröert ilyen körülmények között is le kell győzni.



Tizenhat ország száz footgolfosa készül Kisoroszira Bernd Storck betartotta az ígéretét