mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Három NB I-es meccsen összesen nem voltak annyian, mint az amerikaifutball válogatott meccsén

Történelmi mélységbe zuhan az NB I nézettsége. A hivatalos adatok szerint 13.516-an nézték meg a forduló hat meccsét. A magyar futball egyik tragédiája, hogy egyetlen meccsen sem voltak annyian, mint a magyar amerikaifutball válogatott első hivatalos meccsén. Sőt, három NB I-es meccsen nem voltak annyian, mint ezen a meccsen.

Ilyen tömött lelátóról, mint ami a játékosok mögött látható, csak álmodnak az NB I-es csapatok (fotó:MTI)

Megdöbbentő adat.
13.516 néző.
Az összes NB I-es meccsen.

Ráadásul totális csőd az MLSZ azon törekvése, mely szerint kevesebb meccset adnak majd a TV-ben, így többen lesznek a meccseken. Pedig a közvetítéseket legalább nézték, de így még annyi emberhez sem jutnak el a magyar bajnokik, mint eddig.

Mondhatnánk, hogy hétvégén rossz idő volt, de itt az újabb pofon: a hazánkban lényegében semmilyen gyökerekkel nem rendelkező, de kétség kívül egyre nagyobb érdeklődést kiváltó amerikaifutball válogatott első hivatalos meccsére 4500-an voltak kíváncsiak. (A csapat egyébként 26-7-re kikapott a csehektől, az MTI többszörösen kitüntetett fotóriporterének, Illyés Tibornak szenzációs képeit ide kattintva nézheted meg)

Gyorsan teszem hozzá, nem hipermodern stadionban, nem rendőri intézkedések mellett, hanem a Népligetben található Építők sporttelepen. Azt is gyorsan el kell mondani, hogy ez a nézőszám úgy jött össze, hogy a meccs helyszínét az utolsó pillanatban változtatták meg, mert a BVSC pálya az esőzések miatt nem volt alkalmas a meccs megrendezésére.

És hogy milyen sok ez a 4500 néző azt bizonyítja, hogy egyetlen egy NB I-es meccsen sem voltak ilyen „sokan” a hétvégén. A Haladás–Vasason 4085-en, a Puskás Akadámia-Ferencváros meccsen, 3798en, a Honvéd-Diósgyőrön 2012, az Újpest-MTK-n 1444, a Békáscsaba-Videotonon 1312 a Paks–DVSC-n 865 néző volt.

Ez azt jelenti, hogy nemhogy egy, de három NB I-es meccsen összevéve nem voltak annyian, ahányan az Építők pályán.

Van még lejjebb?

 



Wintermantel Zsolt: Kiderül, hogy az MLSZ-nek mi a fontos! Viszlát, Stadion!