mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon most kit hibáztat Pető?

Egy ideig úgy nézett ki, valami elindult Fehérváron. A Bucsa-pusztítás után jött Kovács Zoltán, és sokan várták, hogy újra rend lesz Fehérváron. Ám ehhez elkerülhetetlen lett volna egy edzőcsere, hiszen a Casonit váltó Petőnek nagyjából nulla tapasztalata van. És ez meg is látszik a csapat teljesítményén.

Korábban kifejtettem, miért nem jó, ha egy edző – bocsánat a kifejezésért – fikázza elődjét. Főleg úgy, ha ő az elődjének szakmai stábjába is benne volt.

A Casonit váltó Pető Tamás az első hónapban hangzatos nyilatkozataival hívta fel magára a figyelmet, amelyekben nem felejtett el soha belerúgni elődjébe. Casoniba. Félreértés ne essék, nem akarom védeni a francia trénert, hiszen Burcsa Győző bajnokcsapatot szétverő  ámokfutásának egyik fő pillére volt a tréner. Csak mint korábban kifejtettem, Pető is tagja volt annak az edzői csapatnak, amely felkészítette a Vidit a bajnokságra.

Casoni távozása után aztán Pető kapta meg a lehetőséget, ám mindenki tudta, ez csak átmeneti megoldás. Az elmúlt időben kis túlzással annyi edzőt hoztak össze a Vidivel, mint ahány sztárcsapatnak eladták a végül török ismeretlenhez igazoló Dzsudzsákot, ám valahogy még mindig Pető a vezetőedző.

És bizonyítja, most még alkalmatlan a vezetőedzői posztra.

Mert bár a csapat egy magpattanó lövésnek köszönhetően a Lokit le tudta győzni, sőt, múlt héten az Újpest elleni 3-0 után már többen az új sikeredzőt látták Petőben, de az igazság az, hogy ez még közel sincs így. Sőt!

A bajnok most éppen a sokak által már most tuti kieső Békécsaba otthonában kapott ki, jelenleg kieső helyen áll a bajnokságban.

Mondanám, hogy kíváncsian várom az újabb hangzatos Pető-nyilakozatot, de ez nem így van. Csak nagyon remélem, hogy a tréner is belátta már, kár volt hangosan kiabálni, mert ezzel csak azt érte el, hogy rajta többen nevetnek, mint a Videoton szenvedésén.

Fotó:vidi.hu



Ilyen lett a gyirmóti stadion (videó) Érdekes!