mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bernd Storck: Tudom, hogy a szurkolók győzelmet várnak a csapattól

Bernd Storck első meccsére készül, mint magyar szövetségi kapitány. A szakember alig várja már a pénteki, románok elleni illetve a három nappal később sorra kerülő északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőt.



- Nagyon örülök, hogy végre elkezdtük a felkészülést, szerencsére nincsenek sérültjeink. Ma még három külön csoportokban tréningeztünk, de holnap már együtt gyakorol a csapat - mondta Storck.

- Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon mennyire felfokozott várakozás előzi meg a románok elleni összecsapást, Telkin kívül mindenhol megállítottak, és kérdezgettek, sok sikert kívántak. Most végre nyugodt környezetben vagyunk. Persze, tudom, hogy a szurkolók győzelmet várnak a csapattól, de türelmet és támogatást kérek a drukkerektől.
    

A kapitány elmondta, több alkalommal beszélt Dárdai Pállal, de elődjével és barátjával ellentétben ő nem szeretne konkrét számokról beszélni, ő azt akarja, hogy az általa irányított együttes mindent megtegyen a pályán a sikerért.
   

Természetesen szóba került Böde Dániel mellőzése is.
- Nagyon sok jó játékos van, senkivel nem szeretnék vitatkozni arról, hogy kit, miért hívtam be a keretbe vagy hagytam ki. Minden kapitánynak megvan a saját maga döntési joga, amiért felel is. Úgy éreztem, hogy most nem hívom be.


Storck hozzátette, Románia nagyon jó csapat, veszélyes és gyors játékosaik vannak , nem véletlen, hogy a csoport élén állnak.
- Nagyon szervezett csapat a román, gyors támadóik vannak, jól védekeznek. Nagyon jól felkészített csapatról van szó, nekünk is ilyen állapotba kell kerülnünk. Bár nagyon komolyak a szurkolók elvárásai, és komoly történelmi háttere is van az összecsapásnak, de ettől függetlenül ez elsősorban egy futballmeccs. Reméljük, hogy a közönség tizenkettedik emberként fogja támogatni a csapatot, de fontos, hogy a pályán és azon kívül is sportszerű környezetben teljen a mérkőzés.



Németh Krisztián előnyben van a többiekkel szemben Isten éltessen, Simi!