mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

NB I-es játékosok a BL-főtáblán

Nem, nem őrültem meg, tudom, hogy magyar csapat nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörbe, mégis lesz két olyan játékos az elitkörben, aki korábban az NB I-ben szerepelt. Sőt, mindkét játékos tevékenyen kivette a részét csapata továbbjutásából.



Magyar csapat nem, hazah viszont lesz a csoportban, hiszen az Astana történelmi sikert ért el a ciprusi APOEL ellen. Hazai pályán elért 1-0 után tegnap az Astana 1-1-et játszott, és első kazah csapatként ért oda a főtáblára.

És tudják ki adta az első meccsen a győztes gólpasszt?
Foxi Kéthévoam!


A játékos 2006-ban került Diósgyőrbe, majd három évet az Újpestben, újabb három évet a Kecskemétben játszott. Az egyik legveszélyesebb játékosok közé tartozott, 138 magyar meccsén 32 gólt szerzett. 2013-ban igazolt a kazah bajnokhoz, ahol alapembernek számít, idén mind a 22 bajnokijukon a kezdőcsapatban szerepelt és a hat BL-selejtezőn is pályáéra lépett.

Foxi gólpassza 0:22-nál látható


A sorsolás pillanatában sokan a Basel tartották esélyesnek a Maccabi Tel Avív ellen. Ráadásul a svájci 2-2 után a Basel idegenben megszerezte a vezetést, ám a 24 percben Nikola Mitrovics szenzációs mozdulattal ugratta ki Zehavit, aki értékesítette a helyzetet, és mivel több gól nem esett a Maccabi idegenben szerzett góllal jutott tovább.



Ha valakinek ismerősen cseng a Nikola Mitrovics név, az nem véletlen.
A középpályást 2010-ben szerződtette az Újpest, ahonnan egy év múlva a Videotonhoz került, 88 magyar meccsén nyolc gólt szerzett.


Mitrovics zseniális gólpassza


Ők ketten tovább tudtak lépni az NB I-ből, történelmet tudtak írni jelenlegi csapatukkal.
Bízunk abban, hogy a jövőben magyar csapatnak, vagy magyar fiataloknak légiósként sikerül ugyanezt elérni.



Tisztes helytállást! Magyar-román - Korai kapunyitás, alapos ellenőrzés