mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tisztes helytállást!

Történtek már csodák a futballban. Ám tény, hogy ezek a csodák a magyar futballcsapatokat mostanában messze elkerülik. Márpedig ahhoz, hogy a Videoton ma továbbjusson a Poznan ellen, csoda kellene. Óriási csoda.



Nehéz bármit is mondani, nehéz fogadkozni.
Persze, a játékosok számára kötelező az optimizmus, de nincs ember az országban, aki komoly pénzben fogadna a Videoton továbbjutására.

Sőt, ha őszinték akarunk lenni, nincs ember a Videotonnál, aki ne tudná, hogy eldőlt a továbbjutás. És nem csak azért, mert a Poznan az első meccsen 3-0-ra nyert, hanem azért, mert a lengyelek minden szinten a Videoton előtt állnak.

Megkockáztatom, sőt, szinte biztos vagyok abban, hogy a BATE ellen könnyebb lett volna továbbjutni a BL-ben, mint most a Poznan ellen. Még úgy is ezt mondom, hogy a BATE közben a Partizán elleni meccset is sikerrel vette, azaz bejutott a BL-csoportba!

A múlton már kár rágódni, felesleges százszor is leírni, mit minden történt Fehérváron az elmúlt pár hónapban. Most már előre kell nézni, a jövőt kell építeni.


 


Kovács Zoltán a tőle megszokott vehemenciával látott munkához, gyorsan igazolt egy védekező középpályást és egy kapust, és azt hiszem, ezzel még nincs vége, hiszen augusztus 31-ig van lehetőség új játékost szerezni. Ha tippet adhatnék, azt mondanám, csatárt is keressen!

Munka van bőven, hiszen nemcsak a csapatot, hanem a kispadot is „meg kell erősíteni”, azaz vezetőedzőt is választani kell.

Újra az építkezés hónapja jönnek, de előbb le kell játszani ezt az El-meccset.

Csodára várhatunk, de nem legyünk túl optimisták.

Én azt hiszem, a fő cél most a tisztes helytállás lehet.
Amibe egy győzelem azért simán beleférhet!



Baj van: Vagy Juhász hazudott a bajnokság előtt, vagy Pető most! NB I-es játékosok a BL-főtáblán