mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az újságíró szakma védelmében - írja egy olyan sajtófőnök, aki semmilyen kérdésre nem válaszol!

A puskasakadémia.hu-n megjelent egy közelmény. Nem köteleztek minket - eddig legalábbis - megjelentetésére, de megteszzük. Kizárólak az újságíró szakma védelmében. Merthogy az akadémiánal ezt is fontosnak tarják - nyilván ezért utasítanak el indoklás nélkül akkreditációs kérelmeket, ezért nem válaszolnak a feltett kérdésekre és ezért valósították meg az újságírók nélküli sajtótájékoztatót. De álljon itt a közlemény.

"Megengedhetetlen minősítéssel és szakmaialul informáltsággal jelennek meg cikkek Akadémiánkkal kapcsolatosan. Ezzel szemben állnak a tények, melyeket jó szívvel ajánlunk minden, szakmailag elismert újságíró és szakember figyelmébe. 

 

Gyurcsó a Real Madrid ellen 2008-ban (Fotó:puskasakademia.hu)

 Eszerint a Puskás Akadémia növendékei között olyan kiváló sportolók nevelkedtek, mint Szolnoki, Kleinheisler, Sallai, Zsótér, vagy éppen Gyurcsó. S ha már Gyurcsó, álljanak itt a tények a mifocink.com lejárató és egyben az újságírói társadalmat is megszégyenítő tudatlanságával szemben. Akadémiánk alapítása óta működött együtt a Videotonnal az utánpótlás nevelését illetően. Ez év június 30-ig ugyanis szakmai együttműködés volt a két klub között az utánpótlás képzésében. Gyurcsó ezen megállapodás keretein belül került Tatabányáról Akadémiánkra és szerepelt már az első Puskás-Suzuki Kupán. A Puskás Akadémia csapatában éppen a Real Madrid ellen szerzett emlékezetes gólt. Gyurcsó Ádám 2008. július 22-től lett hivatalosan a játékosunk, ami a Videotonnal az akkor még meglévő utánpótlás szerkezetben valósult meg. Mi több, az Akadémia kollégiumában lakott 2008 januárjától 2010 nyaráig. Gyurcsó a Puskás Akadémia-Fehérvár U19-es korosztályos csapatában az első idényben 4 gólt szerzett, a második idényben 26 meccsen lépett pályára és 21 gólt rúgott, valamint 6 meccsen a Videoton-Puskás Akadémia színeiben az NB II Nyugati csoportjában is játszott. A 2010/11-es idényben az NB II Nyugati csoportjában 30 meccsen 12 gólt szerzett a Videoton-Puskás Akadémia csapatában. 2012-ben pedig, a ballagáson ezzel a felvétellel emlékeztünk az első válogatottságig jutó növendékünkre."


Eddig a közlemény, amiben a Puskás Akadémia elismeri, hogy Gyurcsó Ádám a velük kapcsolatban lévő Videotonhoz került.
És elismeri azt is hogy, Tatabányán nevelkedett.

Nem kérdőjeleztem meg Gyurcsó tehetségét, csupán megjegyeztem, hogy a játékos 18 éves korában került Felcsútra, a Videoton II-höz.

Azt sem kérdőjeleztem meg, hogy Gyurcsó Felcsúton lakott, sőt, azt sem, hogy Felcsúton edzett. Magam is leírtam, hogy akkoriban a Puskás Akadémia felnőtt csapata Videoton II néven, fehérvári irányítás alatt szerepelt. Mint ahogy az utánpótlás csapatok is. Arról persze nem esik szó, hogyan lehetett, hogy akkoriban egy korosztályos csapat az egyik nap a Videoton, a másik nap a Puskás Akadémia csapataként játszott két külön bajnokságban, de ezen lépjünk túl gyorsan, mert már elmúlt!

Annyi történt, hogy megmutattam, Gyurcsó Ádámot nem a Puskás Akadémia nevelte ki a magyar futballnak, és ezt egyébként az Akadémia közleménye sem tagadja, A cikk címe is ennyi volt: Orbán viktor olyan játékossal példálozott, akit nem a Puskás Akadémia nevelt ki.

Ez nem kérdés.
Tény!

Ennek letagadása, és egy közleményben való elferdítése nem más....mint az újságíró társadalmat megszégyenítő magatartás!

És ez akkor is így van, ha a Puskás Akadémiánál megsértődnek erre.

 

 

 



Orbán Viktor olyan játékossal példálózott, akit nem is a Puskás Akadémia nevelt ki Kubatov Ágnes vs. Fradi szurkolók