A European FootGolf Trophy Tour (EFTT) nyolcadik állomásának a Belgium határán található Henri-Chapelle adott otthont. A tavaly év végi portugáliai verseny óta először bizonyult magyar játékos a legjobbnak.


A tizenöt versenyhétvégéból álló kontinentális sorozat a belga állomássál túl van az idei etap felén. A szombaton másodikként forduló Tajtyi Róbert idegtépő izgalmakat követően tudott nyerni. A pálya második felénél átvette a vezetést, ám az utolsó lyukon kétpontos vezetését nem tudta megtartani. Jöhetett a szétlövés a holland Ricardo van Eijk ellen, amit a Budapest FootGolf Team játékosa nyert. Ezzel ő az első magyar, aki idén nyerni tudott egy EFTT-versenyen.

 

10501758_1030437116967846_2661930920929049898_n


– A pálya borzasztó nehéz volt – mondta a versenyt követően Tajtyi Róbert. – Voltak vízválasztó lyukak, ott próbáltam minimális pontveszteséggel továbbmenni, ami sikerült is. Ma próbáltam az előző napi előnyömet megtartani. Kiegyensúlyozott tudtam maradni. Végül a szétrúgás előtt mindent átgondoltam, mindent előszedtem, amit a footgolfban tanultam és gyakoroltam, így megnyertem életem első nemzetközi versenyét. Hogy büszke vagyok-e? Nagyon!

A többiek sem panaszkodhatnak, Balázsi Csaba 5., Papp Péter 16., Podusil György 30. lett a hatvanhét induló közül.

A sorozat július utolsó hétvégéjén, Írországban folytatódik. Az eddigi eredmények ITT megtalálhatóak.