mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pápa: irány a megye III

Azt gondoltuk, Tarsoly Csaba a mélybe lökte a Győrt. Aztán a csapatot valahogy mégis megmentették, legalábbis a csapat „csak” az NB III-ig szállt alá. A Pápa nem járt ilyen jól.

Nem csak elcsúszott a pápai futball, hanem...lényegében meghalt

Évek óta lehetett hallani tartozásokról Pápán.
Nem kisebbekről, hanem nagyobbakról.
Aztán valahogy mégis mindig megmenekült a csapat – egészen idén tavaszig.

Merthogy Tarsoly Csaba bukása után nyilvánvaló volt, hogy a brókerszakmában ügyeskedők körmére alaposabban odanéznek majd az illetékesek. A Pápa tulajdonosa ezt nem várta meg.

Bíró Péter saját magát jelentette fel, az önvád 5 milliárdos csalás volt.
A lavina elindult.
És elsöpörte a pápai futballt.

A tulajdonost előzetes letartoztatásba helyezték, a csapatot ütötték-vágták. A vége kiesés lett, de mivel az MLSZ nem adott licencet a klubnak, az NB II sem jöhetett szóba.


 


 

Ma pedig kiderült, hogy az NB III sem.
A papa-ma.hu-n elkeserítő cikk jelent meg.

"A Lombard Pápa megszűnése után úgy tűnik, a megyei másod-, legrosszabb esetben a megyei harmadosztályú bajnokságban indul újra Pápán a felnőtt labdarúgás. Erről dr. Áldozó Tamás polgármester beszélt a pénteki testületi ülést követő sajtótájékoztatón. A városvezető arról tájékoztatott, hogy a hosszú tárgyalássorozat után eldőlt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata értelmében pápai felnőtt labdarúgókat foglalkoztató sportszervezet csak a megyei harmadosztályba nevezhet, ahonnan jó eséllyel a megye II-be sorolják, de feljebb nem. Ezzel az is eldőlt, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club nem indít felnőtt csapatot.

- A PELC azért nem indulhat ebben a bajnokságban, mert ellenkező esetben elveszítené az utánpótlás nevelésben szerzett korábbi kedvezményeit, ezért egy új sportszervezetet kellett alakítani, mely a Lombard Baráti Körből alakult át. Ezek a futballt szerető pápai polgárok úgy döntöttek, hogy nevüket Pápai Perutz Futball Club névre alakítják át, beneveznek a megyei pontvadászatba és megkezdik a támogatók gyűjtését a csapat mögé.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, a klub egymillió forintos támogatási kérelemmel fordult az önkormányzat felé, azért, hogy a nevezési feltételeket teljesíteni tudják. A polgármester kiemelte, az egyesület közgyűlésén egyértelműen kihangsúlyozta, pénzt senkinek nem fog adni azért, hogy a megyei bajnokságban játsszon, önkormányzati forrás pedig erre nem fordítható. A legfontosabb teendő most a támogatók felkutatása mellett a csapat játékosállományának kialakítása.

- Azt reméljük, hogy az utánpótlás versenyrendszer átalakítása miatt megszűnt U21-es csapatból kiöregedők között lesznek olyanok, akik az említett feltételek mellett szeretnének tovább Pápán sportolni, valamint a PELC kötelékében is találunk olyan – akár edzőként dolgozó – fiatalokat, akik feladatuknak érzik, hogy a pápai futballon segítsenek. Egy biztos, a klub NB I-es feltételeket biztosít, a további fejlődéshez minden sportszakmai támogatást megad, a cél, hogy minél előbb az NB III-ban szerepeljen az együttes."

Pápán tehát végül nem szűnt meg a futball.
Csak a megye II-be süllyedt vissza.
Amihez az önkormányzat nem ad támogatást.
Vélhetően így nem valósul meg a 800 milliós stadion-beruházás sem.

Ennyi!



A Nyíregyháza levélben üzent....az MLSZ-nek Ábel Péter a legnagyobb király!