mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Nyíregyháza levélben üzent....az MLSZ-nek

Úgy látszik, véget nem érő ügy lesz a Nyíregyháza-MLSZ "háború". Miután az MLSZ nyilatkozatott adott ki arról az UEFA-levélről, melyre a klub hivatkozik, és amely egyedüliként a mifocink.com szerzett meg, most a klub weblapján üzentek a szövetségnek. Természetesen ezt is változtatás nélkül közöljük.

     

Idézet az MLSZ honlapjáról: 
„Az UEFA hivatalos tájékoztatása szerint nem felel meg a valóságnak a Nyíregyháza tegnap napvilágot látott állítása, mely szerint egyeztettek az UEFA-val, és az UEFA jogtalannak minősítette a licenckérelem elutasítását.”

Ezzel szemben a Nyíregyháza Spartacus FC honlapján megjelent korábbi közlemény: 
„Megerősítette a Nyíregyháza Spartacus igazát az UEFA levelezése. A Balbinot ügyben a Munkaügyi Bíróságnak kellett volna döntenie, de ilyen döntés nem született. A Szpari tovább harcol igazáért.
Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Szpari korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni a játékost. Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai 2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja , vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt ! Sőt "nyitott kérdés"-ek közé teszi és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít! A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán. - A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerződésre vonatkozó szerződési feltételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett - engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata - melyre az UEFA levelében is utalnak - hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben. A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el - mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője. „


Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Kérem legyenek kedvesek megjelölni, hogy a 2. bekezdésben leírtakban (Nyíregyháza Spartacus FC website-on megjelent álláspontunk)
- hol szerepel az az állítás, amely szerint Nyíregyháza Spartacus FC (vagy annak bármely képviselője) azt mondta volna, hogy
a) egyeztetett az UEFA-val?
b) a Nyíregyháza Spartacus FC-nek az UEFA-val történt egyeztetése alapján az UEFA jogtalannak minősítette a licenckérelem elutasítását?
- valóban lehet úgy értelmezni az aláhúzott részeket, ahogyan azt az MLSZ közleménye interpretálja?
- lehet fairplay szerintinek értelmezni ezt az MLSZ interpretálást?


Üdvözlettel: dr. Ökrös András ügyvezetőMár most gyalázkodnak a románok! De vajon mit teszünk mi az ügyben? Pápa: irány a megye III