mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

MLSZ: "A Nyíregyháza közleménye pont olyan komolytalan, mint a licenckérelem volt"

Sipos Jenő szóvivő cáfolja a Nyíregyháza közleményében foglalt állításokat.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta: a feltételeket minden klub elfogadta  

Mi is közzétettük ma a Nyíregyháza közleményét, amelyben az NB I-ből licencprobléma miatt kizárt nyírségi klub azt állítja: az UEFA-val levelezett, és az európai szövetség igazat adott a klubnak az MLSZ-szel szemben a Diego Balbinot felé fennállt tartozás ügyében, vagyis jogtalan a kizárás, mert az ilyen ügyekben a Munkaügyi Bíróság jogosult dönteni.

Már a közlemény megjelenésekor kétségeinket fejeztük ki, hiszen egyrészről nem érettük, miért csak most állt elő a klub az UEFA levelével, másrészről megállapítottuk, hogy a nevezett levél eredetiét még senki nem látta.

A Magyar Labdarúgó-szövetség nevében Sipos Jenő szóvivő a fourfourtwo.hu-nak minősítette is a közleményt.

"A Nyíregyháza közleménye és az UEFA-ra való hivatkozása pont olyan komolytalan, mint a licenckérelme volt. Az UEFA tájékoztatása szerint semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt a klub és az UEFA között, csupán egy korábbi tájékoztató körlevélre hivatkoznak a nyíregyháziak, ezt a körlevelet korábban minden tagországnak kiküldte az UEFA. Általánosságban szól arról, hogy hogyan kell az ilyen ügyeket rendezni. Ezzel a felvetéssel egyébként a Nyíregyháza sem a licenceljárás, sem a fellebbezés során nem állt elő. A Diego Balbinot felé fennálló tartozásról viszont már két éve létezik a FIFA-határozat, erre a két év alatt semmilyen módon nem reagált a klub, és csak most rendezték a tartozást, amikor már kicsúsztak a határidőből. Amikor beneveztek a bajnokságra, elfogadták a feltételeket, tudomásul vették a jogokat és a kötelezettségeket is. Most hirtelen előjöttek ezzel a levéllel, amely ha létezne, már korábban felhasználták volna hivatkozásként." 

Forrás: fourfourtwo.hu



Fortuna megfogta kezünket Az amatőr futball helyzete Magyarországon