mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kalmár Zsolt igazi vezér lenne a korosztályos világbajnokságon

Magyar idő szerint hétfő hajnali hat órakor megkezdi szereplését az U20-as világbajnokságon korosztályos csapatunk, amely már meg is ismerkedett az Észak Korea elleni meccsnek helyszínt adó stadionnal.



Megismerkedett a Taranaki Stadionnal a válogatott (fotó:mlsz.hu)

 
A hétfői mérkőzés helyszínén vezetett edzést Bernd Storck a magyar U20-as válogatott tagjainak. A sportigazgató egyórás, pörgős gyakorlást vezényelt az Észak-Korea elleni első találkozót megelőzően. A hivatalos, nyilvános tréninget sajtótájékoztató előzte meg a stadionban, amelyen a német szakember elmondta: a keret tagjai elvégezték az elmúlt időszakban a szükséges munkát, és készen állnak a világbajnokságra.

- A keretbe több fiatal tehetség is bekerült március óta, így ez a gárda a jövő csapata. Számunkra nincs veszítenivaló, hiszen a világ legrangosabb korosztályos eseményén veszünk részt. Az első találkozó nagyon fontos számunkra, a jó kezdés meghatározó egy ilyen tornán. Az egyestől a huszonegyes számú játékosunkig mindenkinek örömmel szavazok bizalmat, mert elégedett vagyok a felkészülés során mutatott hozzáállással - fogalmazott a szakember.

Nem indult egyszerűen a felkészülés Kalmár Zsolt, az RB Leipzig középpályása számára, hiszen egy ideig az sem volt biztos, hogy csatlakozhat a többiekhez.Ám ez nem zavarja a játékost abba, hogy igazi vezér legyen a vb-n.


Kalmár Zsolt tudja, az igazi erőpróba most kezdődik (fotó:mlsz.hu)

- A szövetség és a klub vezetése egyeztetett annak érdekében, hogy elutazhassak a vébére. Hálás vagyok a csapatomnak, hiszen pozitívan álltak a kérdéshez, és azt mondták, hacsak nem érintett a Lipcse a feljutási harcban a végjátékban, akkor mehetek. Így tehát most itt vagyok a csapattal. Bernd Storck sportigazgató a sikeresség érdekében szigorú fegyelmet tart a felkészülés kezdete óta, amely itt, Új-Zélandon, az edzéseken is megmutatkozik, ugyanakkor bátorítja a laza, kreatív játékstílust. Ez közel áll hozzám. Szeretem, ha a rendszer mellett lehetőség van arra is, hogy egyéni elképzeléseimet megvalósítsam a pályán – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a Győri ETO korábbi magyar bajnok labdarúgója.



A tavalyi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon három mérkőzésen egy gólt szerző „Kázsé” pontosan tudja, mit jelent komolyabb csapatok ellen futballozni, hiszen már az A-válogatottban is bemutatkozott.

- Megnéztük Korea játékát, és pontosan tudjuk, hogy egész más játékerőt képviselnek, mint az utóbbi ellenfeleink. Gyors támadó játékra, hatékony, kevés érintős kombinatív futballra lesz szükség, ha eredményesek akarunk lenni, illetve arra, hogy kihozzuk magunkból mindazt a fizikai pluszt, amit az elmúlt hetekben, napokban magunkra szedtünk.



 

 




Vége a félrebeszélésnek: Az MLSZ mindent megmutatna – de ehhez kell a klubok beleegyezése is Mervó Bence a mesterhármas után: köszönet a szurkolóknak