mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vége a félrebeszélésnek: Az MLSZ mindent megmutatna – de ehhez kell a klubok beleegyezése is

Az elmúlt napokban a licencet nem kapó csapatok képviselői úton-útfélen hangoztatták, nekik bizony igazuk van, és az MLSZ jogtalanul tagadta meg tőlük az NB I-es induláshoz szükséges engedélyt. A szövetség úgy döntött, játsszon mindenki tiszta lappal, azaz megmutatnánk a licenckérelmeket és az elutasítás indoklását is. Persze, ehhez kell a klubok beleegyezése is.

Az MLSZ nem akar titkolózni...

Most elválik, mennyire „vagányak” a klubok vezetői.
Mennyire merik bevállalni a nyilvánosságot.
Azt, hogy kiderüljön, hogy, milyen módszerekkel vezetik a futballcsapatokat.
Azt, hogy kiderüljön, hol mennyi pénzt sunnyogtak el, hol milyen módon verték át a játékosokat, beszállítókat.

Azt, hogy nagyjából forintra pontosan kiderüljön, kinek mennyivel tartoznak.

A szövetség ugyanis megelégelte, hogy a licencet nem kapó klubok egyfolytában „magyarázzák a bizonyítvány”.

Az illetékesek úgy döntöttek, hogy játsszon mindenki nyílt lapokkal.


 


 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága 2015. május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015/16. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A Bizottság a KTE Kft., a PMFC-Sport Kft., a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. és az „Új Lombard” Kft. nemzeti első osztályú (NB I), valamint az Újpest 1885 Futball Kft. nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC. Kft. nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezéseit elutasította.  Az MLSZ 2015. május 29-én megküldte az érintett klubok számára a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak az adott Sportszervezet fellebbezése alapján készült, részletes indoklással ellátott határozatát. Tekintettel az MLSZ és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra, jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában a licenceljárás során született határozatok indoklását nyilvánosságra hozni. Mivel a közvélemény részéről a licenceljárás során született határozatok hátterére vonatkozóan fokozott érdeklődés tapasztalható, a szövetség hivatalosan kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy az MLSZ a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt a szövetség weboldalán (www.mlsz.hu) közzétehesse. Az MLSZ kérte, hogy a klubok legkésőbb jövő hét hétfő (2015. június 1.) 12 óráig adják meg ehhez a hivatalos hozzájárulásukat. Amennyiben a jelzett határidőig nem érkezik meg a sportszervezetek hozzájárulása, az MLSZ úgy tekinti, hogy a Sportszervezet nem járul hozzá a határozatok indoklásának közzétételéhez – olvasható az mlsz.hu-n.

A képelt tehát egyszerű.
A nagy bejelentések, hangzatos nyilatkozatok és egymásra mutogatás helyett jöhet az igazság.

Persze, csak ha a klubok be merik vállalni.Szavics bevállalta: Köszi MLSZ, csak a KTE! Kalmár Zsolt igazi vezér lenne a korosztályos világbajnokságon