mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hihetetlen, de nem veszteséges a meccseken üresen tátongó Nagyerdei Stadion

Bő egy évvel ezelőtt adták át a Nagyerdei Stadiont. A debreceni futballcsapat otthonául is szolgáló létesítményben nem taposnak egymás lábára az NB I-es mérkőzésekre kilátogatók, ám hihetetlen, de hiányt így sem termelt a stadion az elmúlt egy évben.

Kevés, és még kevesebb.
Nagyjából így jellemezhetnénk a Debrecen NB I-es futballcsapatának nézőszámát.
A legtöbben a Ferencváros ellen voltak - 8100-an. A többi meccsre ennél kevesebben mentek ki, azaz az NB I-es meccseken nagyjából tök üres a több mint 10 milliárd forintből épített 20 ezres stadion.

Hogy ennek ellenére mégsem termelt veszteséget, az lényegében a csoda kategóriája, és egyáltalán nem a futball éredménye.

- A működésünk első évében 23 labdarúgó mérkőzésen 155 211 néző jelent meg. Két zenés programon - avató ünnepség, a Virágkarnevál gálája - további 38 ezer nézőt fogadtunk. Az első 52 hónapban több olyan rendezvényünk is volt, amely nincs összefüggésben a futballal. Két teltházas, az arénában rendezett gálát szerveztünk meg. Itt megjegyzem, hogy a Virágkarnevál alkalmával azért jelentett 18 ezer nézőt a telt ház, mert a nagyszínpad kialakítása elfoglalta a lelátó egy részét. Mintegy    70 ezer nézőt vonzott a parkunkban és belső rendezvénytereinkben lezajlott Campus Fesztivál, emellett  85 üzleti, társasági eseménynek adott otthont a ház, ezek között volt például 400 fős üzleti vacsora, 1000 látogatót fogadó orvoskongresszus. Mindennek köszönhetően a mérleg egyensúlyt mutat, azaz a létesítmény nem termelt mínuszt – válaszolta a mifocink.com kérdéseire a stadion üzemeltetési osztályáról Dr. Kretz Tibor, aki hozzátette, a nyár folyamán nyit az épületben a DVSC áruháza, a DVSC történetét bemutató múzeum, az ahhoz kapcsolódó látogatóközpont, megkezdi működését egy 1200 négyzetméteres zenés szórakozóhely is.

 

 

 



Pécsett ástak a pálya közepén egy jó nagy gödröt, és eltemették a futballt Szavics bevállalta: Köszi MLSZ, csak a KTE!