mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nyíregyházán a szurkolók demonstrálnak, a tulajdonos még mindig azt mondja, ők NB I-es lesznek jövőre is

Több mint ezer szurkoló látogatott ki a mai, Pécs elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésre készülő Nyíregyháza Spartacus tegnapi edzésére, amelyen a csapat sorsáért aggódók és a drukkerek demonstrációval tiltakoztak a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának a héten meghozott döntése ellen.

A városi stadionba meghirdetett tüntetésen a klub vezetősége és szurkolói mellett részt vettek a Spartacus utánpótlás-egyesületei is. Mátyus János vezetőedző kevéssel fél hat után vezényelte ki a csapatát a küzdőtérre, a játékosokat tapssal és füstbombákkal fogadta a több mint ezer, molinókkal és klubzászlókkal felszerelkezett szurkoló.

A csapat tagjai összeölelkezve, tapssal köszönték meg a biztatást, a szurkolók énekelve és rigmusokat kiabálva éltették kedvenceiket. Révész Bálint, a klub tulajdonosa a drukkerekhez szólva rövid beszédében azt mondta, bízik abban, hogy megváltoztatja döntését a szövetség, majd hangsúlyozta, hogy semmilyen tartozása nincs a klubnak.

A csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennállt tartozásra utalva Révész Bálint annyit mondott, „azt is kifizettük, amit nem kellett volna, nehogy az legyen a probléma.”

Bízunk a magyar törvényekben és az MLSZ-ben” – fogalmazott röviden Révész Bálint, majd megköszönte a támogatást a szurkolóknak.

A tulajdonos az újságíróknak elmondta, még nem érkezett meg a klubhoz a licenc elutasításáról szóló indoklás, ennek ellenére a Nyíregyháza jogorvoslattal fordult az MLSZ-hez.

„Várom a hétfői elnökségi határozatot, és bízok az MLSZ döntésében” – ismételte meg Révész Bálint. A tulajdonos szerint a Spartacus nem ezt érdemelte, a klub mindenben megfelel az első osztályra vonatkozó licencfeltételeknek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondol arra, hogy a Nyíregyháza nem NB I-es lesz a következő szezonban, a klub ugyanis teljes erővel készült a következő idényre.

Már korábban megegyezés született a folytatásról a vezetőedzővel és a játékosokkal, az önkormányzattal, valamint az utánpótlás kérdéséről is sikerült megállapodni – jegyezte meg Révész Bálint, hozzátéve, a korábbi bajnoki mérkőzések nézőszámai alapján drukkerek is kezdtek visszatalálni a csapathoz.Az MTK-szurkolók üzentek: Nem akarnak zsidózó kapust! Pécsett ástak a pálya közepén egy jó nagy gödröt, és eltemették a futballt