mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hova tűnt Garancsi István? - A Vidi tulajdonosa el sem ment a Magyar Kupa döntőre

Külső szemlélőként úgy tűnik, mintha a Videoton vezetősége önként és dalolva adta volna fel a Magyar Kupa döntőjét. Persze, ez biztos túlzás, de tény, a bajnokcsapatnál belülről generált feszültségek nehezítik a csapat edzőjének dolgát. És az is nagyon beszédes, hogy Garancsi István, a Videoton tulajdonosa el se ment a kupadöntőre.

Garancsi István nem volt ott a kupadöntőn (fotó:vidi.hu)

Korábban, még jóval a kupadöntő előtt írtam meg, hogy igazán nem értem, miért verik szét (ismét) a Videotont akkor, amikor bajnokságot nyert.

Legutóbb ez Mezey Györggyel is sikerült, ám győzelem után szétbombázták a csapatot – most meg sem kellett várni, hogy vége legyen a bajnokságnak, hiszen már Calatayud, Sándor György és Nemanja Nikolics is jelezte, nem marad a Vidinél.

Ennél is keményebb az a városi legenda, hogy a még egy éves szerződéssel rendelkező Juhász Roland maga kopogtatott be az Üllői útra, hogy ugyan igazolják már le, mert semmi kedve a Vidinél maradni. Bár eme történetet erős kételyekkel fogadjuk, tudjuk, hogy minden pletykának és város legendának legalább a 60, de inkább a 80 százaléka igaz.

Persze, sokan a probléma gyökerét is tudni vélik – pontosabban a problémát generáló személyt ismerik.

Ez pedig nem más, mint Burcsa Győző, aki állítólag már rosszban van a sikeredző Joan Carrillóval, mégpedig azért, mert a spanyol edző nem játszatta azokat a légiósokat, akiket Burcsa az ő megkérdezése nélkül igazolt le télen.

Az is elgondolkoztató, hogyan lehetséges, hogy a bajnokcsapat kapitányának, Sándor Györgynek lejár a szerződése, de még senki nem tárgyalt vele a hosszabbításról – igaz, ez most már felesleges is.

A bajnokcsapat szétszéledése tehát hajaz az előző székesfehérvári bajnokcsapat szétszéledéséhez, igaz, nem csak ebben kísért a múlt.

Úgy tűnik, a Videoton vezetősége immár másodszor adja fel előre a Magyar Kupát.

A csapat legutóbb Mezey Györggyel jutott a döntőbe, ám a meccs időpontjában már tudott volt, hogy hiába a történelem első fehérvári aranyérme, Mezeynek menni kell. Hogy miért azt ugyan a mai napig nem tudjuk, ám ettől még tény, akkor is egy mentálisan szétesett, edzőjét – és ezzel együtt vezérét – vesztett csapat játszott a kupadöntőben. Az eredmény nem is lehetett más, mint vereség a Kecskemét ellen.

Nem véletlenül használtuk az „is” szócskát, hiszen aki látta a szerdai kupadöntőt, az tudja, az a Videoton, amely pályára lépett az „új Albert-stadionban”, az korántsem az a Videoton volt, amelyik teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.

Ez egy morálisan szétvert társaság volt, amely bár az első félidőben jól játszott, a második félidőben atomjaira hullott.

Egy olyan társaság, melyre még saját tulajdonosa, Garancsi István sem volt kíváncsi. A tulaj, aki korábban azt nyilatkozta a FourFourtTwo-nak, hogy inkább családi nyaralásra megy, mint csapata BL-selejtezőjére, nem ment el a kupadöntőre.

Nagyon fontos hozzátenni, Garancsi István úgy nem ment el a kupadöntőre, hogy korábban nyílt levélben kérte a szurkolókat, tegyék félre a szurkolói kártyával kapcsolatos ellenérzéseiket, és kísérjék el a csapatot az Üllői útra.

Kíváncsiak voltunk arra, miért nem, ezért hivatalosan is megkérdeztük a Videotont erről.

Persze, nem lepődtünk meg, hogy eddig nem érkezett válasz, de amint megérkezik, közreadjuk.

 

 

 



Stadionok lesznek – csapatok, amelyek bennük játszanának, nem Bravó, MLSZ! Végre "tökös" lett a szövetség!