mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Meccs közben hazamentek a játékosok

Ilyet még nem láttál, az biztos. A Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság III. osztályában félbeszakadt egy mérkőzés, mert a szünetben vendégek előbb összevesztek, majd három játékos fogta magát, és hazament.


Az amatőr futballban bármi megtörténhet (a kép illusztráció)

A kisalfold.hu beszámolója szerint  a Himod-Rábacsanak mérkőzésen már az első félidőben 3-0-ra vezettek a hazaiak, a szünetben pedig a vendégekaz öltözőben úgy összevitatkoztak egymással, hogy három labdarúgó kocsiba pattant és hazament. Ezután a további két játékos jelezte a játékvezetőnek, hogy megsérült, így a csapat létszáma a megengedett minimális alácsökkent, a Rábacsanak pedig ki sem jött a második félidőre.

– Ilyet még életemben nem láttam. Semmi nem utalt arra, hogy a rábacsanakiak nem akarják folytatni a mérkőzést, igaz, elég nagy hátrányban voltak, három-nullára vezettünk az első félidőt követően. Konkrétan nem tudom, mi történt, de úgy hallottam, az öltözőben több rábacsanaki játékos is összekapott egymással. A vita vége az lett, hogy hárman közülük átöltöztek és hazamentek. Két másik rábacsanaki játékos odament aztán a bíróhoz és sérültet jelentett, s mivel így a megengedett alá csökkent a létszámuk, a játékvezető kénytelen volt lefújni a mérkőzést. Természetesen nagyon meglepődtünk, s a szurkolóknak sem tetszett, hogy nem lesz második félidő, de nem lehetett mit tenni, nem tudtuk folytatni a meccset – mondta Wellner Zsolt, a hazaiak edzője.


– Valóban hazament a szünetben három játékosunk. Különösebb vita nem alakult ki az öltözőben, egyszerűen úgy gondolták, nem akarnak ebben a csapatban tovább játszani. Nyilván a többieket okolták az eredmény miatt, pedig annyival, mint hiszik, nem jobbak náluk. Magam is futballoztam, több évtizede vagyok sportvezető, így tudom, amit ez a három futballista tett, arra nincs mentség és magyarázat. Cserbenhagyták a csapatot. Három pápai játékos ment haza, akikre természetesen a továbbiakban már nem számítunk. Megpróbáljuk majd fiatalokkal helyettesíteni őket, s becsülettel befejezni a bajnokságot - mondta Telekesi József, a Rábacsanak elnöke, a község polgármestere.

A Kisalföld teljes cikkét ide kattintva tudod elolvasni.



Nyíregyházi kamu Dráma: Bajnoki cím ünneplése közben esett komába a Fradi futsalkapusa