mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ha Kispesten ilyenek a jó igazolások, milyenek a rosszak?

George F. Hemingway kilenc új, nevesincs légióst mutatott be a bajnokság előtt. A Honvéd tulajdonosa akkor azt mondta, amióta Kispesten van, sosem sikerült még ilyen jól az átigazolási szezon. Az új játékosok közül az elmúlt fordulóban egy játékos volt kezdő,de megnéztük azt is, hogyan teljesítette a többiek. Megdöbbentő adatot találtunk.



Sztárok?

Josip Elez (20 éves), horvát, védő
Ő volt az egyetlen játékos, aki a téli „sztárigazolások” közül kezdő volt a Debrecen elleni hétvégi meccsen. Ráadásul ő a bajnokság eddigi részében is meghatározó játékosnak tűnik, hiszen hétszer volt kezdő, egyszer csereként beállt, és egy Ligakupa meccsen is játszott.

Jesús Manuel Meza Moreno (29 éves), venezuelai, támadó középpályás
Három meccs jutott neki kezdőként, ötször csereként állt be - gólt nem szerzett. Pontosabban hármat igen, de azt nem a bajnokságban, hanem azon az egyetlen Ligakupa meccsen lőtte, amint játszott.

Francis Koné Kouassi (24 éves), togói, csatár
Ötször volt kezdő, kétszer becserélték, egyszer a kispadról nézte végig a meccset. Két gólt szerzett az NB I-ben. Emellett két meccset játszott a Ligakupában, ott is lőtt egy gólt, sőt, az NB III-as bajnokságban is szerzett egy találatot – igaz, kérdés, mi szüksége van egy saját akadémiával rendelkező klubnak arra, hogy NB III-as csapatában légiós szerepeljen.

David Izazola Ramírez (23 éves), mexikói, csatár
A csatár a Loki ellen a kispadon volt, nem állt be, mint ahogy a bajnokságban eddig ötszöt ült a padon végig. Mindössze háromszor volt a kezdő csapat tagja, egyszer becserélték – csatárként egyetlen gólt sem szerzett. Nem elrugaszkodott gondolat, hogy erre bármelyik kispesti fiatal képes lett volna.

Josip Projics (27 éves), szerb, balhátvéd
Ő is „nagyszerű” teljesítményt nyújtott. Egy NB I-es, három NB III-as és egy Ligakupa meccs állt a neve mellett. Gólja nincs

Jean Pierre Morgan (22 éves), francia, balhátvéd
Öt meccset játszott az NB I-ben, négyszer kezdett, egyszer volt csere, gólt nem szerzett.  Nem túlzás, hogy ez is felejthető teljesítmény. Ja, bocsánat, egy meccset játszott az NB III-ban is.

Bratislav Punosevac (27 éves), szerb, csatár
Csereként állt be a Loki ellen. A bajnokságban összesen ötször kezdett, háromszor csereként állt be, sőt, két gólt is szerzett

John Jairo Palacios Granja (26 éves), kolumbiai, csatár
A „legnagyobb” igazolás. Egyszer sem játszott az NB I-ben. Három NB III-as meccse közül kétszer volt kezdő, egyszer beállt csereként, egy gólt szerzett. Szóhoz jutott még egy Ligakupa meccsen is.

Nos, nem nagy kunszt kijelenteni, hogy a nagy átigazolások nem érnek sokat. Talán csak a horvát védő, Josip Elezt illeti dicséret – az más kérdés, hogy mennyire lehet dicsérni egy védőt, melynek csapata egy pontra áll a kieséstől.

Látni lehet, hogy a „téli sztárok közül” öten is a támadó szekcióhoz tartoznak, de öten összesen négy gólra voltak képesek.

Ezek után már csak egy kérdés van.
Ha Kispesten ilyenek a jó igazolások, milyenek a rosszak?



Fordított diósgyőri világ Balhé Győrben: Sztevanovic sportigazgató fojtogatta az egyik dolgozót – kirúgták