mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mai "full" pozitív példa: Lipcsei Péternek és a Fradi U21-es csapatának a bajnoki cím ünneplése mellett is maradt ideje megkoszorúzni Fehér Miki sírját.

Néhány hónappal ezelőtt szomorú nyilatkozatot adott Lipcsei Péter, melyben kifejtette, nagy gondok vannak a fiatal ferencvárosi játékosok fejében. Azóta nagyot változott a világ, a Fradi U21-es csapata megnyerte a bajnokságot, miután Győrben nyerni tudtak 1-0-ra.


A bajnokcsapatnak az ünneplés mellett maradt ideje az emlékezésre is (fotó:fradi.hu)

A csapat természetesen nagy ünneplést csapott, de Lipcsei Péter nem felejtette el az egykori ellenfelet, válogatott csapattársat, sportembert, barátot, így az egész csapat elment Fehér Miklós győri sírjához, és megkoszorúzta azt.

- Valóban, ősszel lesújtó véleményt formáztam a fiúkról, de azóta minden megváltozott. Télen két játékosunk, Popov Patrik és Haris Attila is profi szerződést kapott, és akkor azt mondtam a fiúknak: nézzétek, itt van a pozitív példa. ezt mindenki elérheti, de csak ha tesz is érte. Érzékelhetik a fiatalok, hogy velük is megtörténhet. Popovékra nagyon jó hatással van, hogy a nagycsapattal edzenek, mert már tudják: nagyobb intenzitásra van szükség. Nem csoda, hogy hétről hétre a húzóembereink. A játékosok pedig megemberelték magukat, és három fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerték a bajnokságot. A győri meccs után pedig kimentünk Fehér Miklós sírjához és megkoszorúztuk azt. Ez hagyomány volt a Ferencvárosnál, még Gellei Imre edzősködése idején kezdődött. Én pedig szeretném továbbvinni a hagyományt – mondta Lipcsei Péter a FradiTV hétfői adásában.

Van olyan, amikor kritizálom a Ferencvárost – pontosabban a ferencvárosi vezetés egyes döntéseit. De arról nincs vita, hogy Lipcsei Péter és csapata előtt kalapot kell emelni.

És nagyon remélem, a példa ragadós lesz, azaz lesznek olyan csapatok, akik szintén ellátogatnak majd Fehér Miki sírjához.

És nem csak akkor, amikor mindenki megy, hanem egy-egy szürke hétköznap is.



Ez azért nagyon kemény: Az NB I-ben hét, az NB II-ben három csapat indulhatna, ha holnap kezdődne a bajnokság Fordított diósgyőri világ