mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez azért nagyon kemény: Az NB I-ben hét, az NB II-ben három csapat indulhatna, ha holnap kezdődne a bajnokság

Hétfői cikkemben azt írtam, kíváncsian várom, az MLSZ miként tartja be saját szabályait, azaz mely csapatok kapják meg az induláshoz szükséges licencet. Nos, be kell vallanom, meglepődtem. Ha holnap kezdődne az NB I., akkor az MLSZ hét csapatot engedne indulni – ebből kettő jelenleg másodosztályú -,  az NB II-ben pedig három csapat szerepelne.


Azt is írtam tegnap, hogy én bizony egyetlen nap haladékot sem adnék a kluboknak, hiszen amely egyesület április végén nincs felkészülve a következő bajnokságra, annak nagy többsége – legalábbis az elmúlt évek példái erősen ezt mutatják – július végén sem lesz.

Azt nagyjából sejtettem, hogy az NB I-ben 8-10 csapatnál lehet rend – vagy úgy nagyjából rend – de arra én sem számítottam, hogy az NB II-ben holnap mindössze három csapat indulhatna.

Ez azért nagyon kemény.

Az mlsz.hu közlése szerint a hétfői ülés során összesen 10 klub kapta meg a kért licencet és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesíteni a Klublicenc Szabályzatban megfogalmazott elvárásokat. Az érintett kluboknak 2015. május 8-ig van lehetőségük a hiányosságaikat pótolni, amelyek kapcsán a Bizottság 2015. május 12-én hoz végleges döntést.

A 2015-16-ös bajnoki szezonra „UEFA/NB I” klublicencet kapott klubok
-  DVSC-TEVA
- FERENCVÁROSI TC
- VIDEOTON FC

A 2015-16-os bajnoki szezonra „NB I” klublicencet kapott klubok

- BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
- GYIRMÓT FC GYŐR
- MVM-PAKS
- PUSKÁS AKADÉMIA FC

A 2015-16-os bajnoki szezonra „NB II” klublicencet kapott klubok

- AQVITAL-PUBLO CSÁKVÁR
- KOZÁRMISLENY
- FC AJKA

A 2015-16-os bajnoki szezonra benyújtott licenckérelmek kapcsán az alábbi klubok kaptak hiánypótlási felhívást. A jelzett hiányosságokat az érintett kluboknak 2015. május 8-ig van lehetőségük pótolni.

- BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
- BUDAÖRSI SC
- BUDAPEST HONVÉD
- CEGLÉDI VSE
- DUNAÚJVÁROS PASE
- DVTK
- FGSZ SIÓFOK
- GYŐRI ETO FC
- KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
- KISVÁRDA-MASTER GOOD
- KTE-PHOENIX MECANO
- LOMBARD FC PÁPA
- MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
- MTK BUDAPEST
- NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
- PMFC-MATIAS
- PUTNOK VSE
- SOPRONI VSE-GYSEV
- SOSROKSÁR SC
- SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
- SZOLNOKI MÁV FC
- SZOMBATHELYI HALADÁS
- SZTK-ERIMA
- ÚJBUDA TC
- ÚJPEST FC
- VÁC FC
- VASAS FC
- ZTE FC

Nem tudom, a klubvezetők mi a fenét csináltak az elmúlt időszakban, hiszen évek óta tudott, milyen feltételeknek kell megfelelni. Sőt, nagyjából tavaly és tavalyelőtt és azelőtt is ezeknek a feltételeknek kellett megfelelni.

A nagy többségnek mégsem sikerült felkészülni.

Nos, a folytatást kíváncsian várom. Nagyon meglepődnék, ha a Győr vagy mondjuk, a Pápa megkapná a licencet, de azzal is tisztában vagyok, hogy nem hét illetve három csapattal indul majd a bajnokság.



Kis magyar futball-licenc Mai "full" pozitív példa: Lipcsei Péternek és a Fradi U21-es csapatának a bajnoki cím ünneplése mellett is maradt ideje megkoszorúzni Fehér Miki sírját.