mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ szerint nem Tarsoly a Győr tulajdonosa, ezért nincs gond a licenccel sem

Hogy miért tart ott a magyar klubfutball, ahol, azt a Győrben történt dolgok hűen megmutatják. Pontosabban az, hogy bár Tarsoly Csabát immár őrizetbe vették, hogy bár a szakmai stáb tagjai menekülnének, hogy bár már az utánpótláscsapatok szállítását a szülők dobják össze, az MLSZ szerint mindez nem veszélyezteti a klub licencét.

 

 

Ökrös András ügyvezető a napokban lemondott tisztségéről és mivel senkit nem neveztek ki a helyére, az ide a vonatkozó szabályzat 103 paragrafusa szerint már ez is ok lehet a licenc megvonására. No és persze ugyanez vonatkozik a vezető tisztségviselővel szemben folyamatban lévő büntetőeljárásra is.

Csakhogy az MLSZ szerint nem Tarsoly Csaba az ETO tulajdonosa.
Sípos Jenő sajtószóvivő elmondta, az MLSZ szerint nekik nincs eljárási kötelezettségük a Győrrel szemben, mivel az ETO tulajdonosai között nem szerepel Tarsoly Csaba neve. Érdekes, mert eddig elég erősen gyakorolta Tarsoly a tulajdonosi jogokat, sőt, az MLSZ-nél is úgy kezelték őt, mint tulajdonost.

Persze csak addig, amíg ez jót jelentett.

Az MLSZ szerint azonban a klub a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., valamint a Quaestor Invest Kft. Igaz, ezen cégeknek Tarsoly a tulajdonosa. Nem mellesleg ezen cégek működését felfüggesztette az MNB, azaz lényegében nem léteznek, így nem is nagyon értem, hogyan tudják fenntartani a győri futballcsapatot.

 Azt meg végképp nem tudom, a klub milyen pénzügyi garanciákat nyújthatott be a következő évi licenckérelemhez, de a licencadó bizottság elmúlt évekbeli munkáját tehetetlenségét nézve senki ne lepődjön meg azon, ha a Győr csont nélkül megkapja az induláshoz szükséges licencet.

Az már más kérdés, hogy bár Miriuta László jelezte, a végsőkig kitart, nem ilyen hűségesek az általa Győrbe csábított szakemberek: Alin Minteuan másodedző, Cristian Dragota erőnléti edző és Carlan Horea kapusedző jelezte távozási szándékát

Emellett immár az utánpótlásnál is érezteti hatását a csőd közeli állapot. A hírek szerint a fiatal játékosok már nem kapnak a klubnál délutáni étkezést, és a szülők fizetik a mérkőzésre a csapatot szállító busz költségeit.

 Mindezeket figyelembe véve az MLSZ-nél kijelentették, hogy a licencengedélyt tekintve nincs veszélyben az ETO, a csapat befejezheti a bajnokságot.

Na, ez a magyar klubfutball, illetve ez a magyar futballvezetés 2015-ben.

 

 Pisont István: Mindenért a játékosok a hibásak Két órával a kezdés előtt nyit a stadion - tudnivalók a beléptetésről