mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csányi Sándort beválasztották az UEFA végrehajtó bizottságába!

Nagy többséggel, az 54 tagállam 42 szavazatát kiérdemelve Csányi Sándor MLSZ-elnök tagja lett az UEFA végrehajtó bizottságának - 37 év után első magyarként.

A magyar címer a kivetítőn Csányi Sándor sikeréről ad hírt (fotó: mlsz.hu)


 A bécsi tisztújításon csak a portugál jelölt kapott több szavazatot az OTP elnök-vezérigazgatójánál, aki Barcs Sándor 1978-as távozása óta az első magyar a testületben.

Csányi az MLSZ elnökeként már második nagy diplomáciai győzelmét aratta az UEFA-ban azt követően, hogy Budapest szeptemberben elnyerte a jogot arra, hogy a 2020-as Európa-bajnokság egyik rendező városa legyen.

Hét bizottsági tag mandátuma járt most lett a 17 tagú grémiumban, erre a hét helyre 12-en pályáztak, miközben az UEFA-elnöki posztra újraválasztották az egyedüliként induló Michel Platinit.

- Az, hogy ötvennégyből negyvenkét ország jelöltje szavazott számomra bizalmat, hatalmas megtiszteltetés és óriási öröm egyben. A mostani siker számomra azt is bizonyítja, hogy az európai futball irányítói átlátják, és elismerik azt a folyamatot, melyet a szövetség 2010-ben elindított, s amelynek kulcsa a labdarúgás hátországának, kiemelten is a mostanra 120 ezer gyereket megmozgató OTP Bank Bozsik-program fémjelezte utánpótlásképzésnek a gyors tempójú reformja - mondta Csányi Sándor.

És ha ez még nem lenne elég, még egy siker.

A tisztújítás után bejelentették, hogy 2016. március 23-án Budapest rendezi meg az európai szövetség éves kongresszusát. Magyarország 2006 után látja el ismét a vendéglátó szerepét.

 



37 év után lehet magyar tagja az UEFA vezetőségének Mi a fejlődés, ha nem ez?