mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bizakodtunk...aztán hazafele szomorkodtunk

Vártuk a jó eredményt. Bizakodtunk. Néztük a fiatalokat és drukkoltunk. Aztán hazafele…szomorkodtunk. A magyar U17-es válogatott vereséget szenvedett a csehektől az EB-selejtező elitkörében.

 


Demjén Patrikra igazán nem lehet panaszunk (fotó:mlsz.hu)


Szép, napsütéses idő, bizakodó, erőtől duzzadó fiatalok.
Mi kell még?

Mondjuk egy apró, győztes gólocska jól jött volna.
De azt a gólocskát nem mi lőttük.
Hanem a csehek.

Pedig gyűrtük, gyömöszöltük a labdát becsülettel. Sőt, az első félidő közepén helyzeteink, helyzetecskéink is voltak, de gól nem született. Ám azt akkor még nem gondoltuk, hogy ez lesz a maximum, amit a magyar csapattól látunk ezen a délutánon. Merthogy a mérkőzésen csak ebben a 15 percben játszottuk jobban, mint a csehek, a többi időben ők domináltak.



Tajti szabadrúgását Martin Jedlicka a mezőnybe ütközött. Bemehetett volna... (fotó:mlsz.hu)


A második félidőben aztán annyi labdát adtunk el, hogy azt megszámolni is nehéz volt. Középpályánkon szinte átfutottak a csehek. Ezt emelte ki Belvon Attila szövetségi edző is, aki talán nem is tudja, egyetlen mondatában összefoglalta a magyar utánpótlás legnagyobb hibáját.

- Tudtam, hogy a középpályán cserélni kell majd, de az a gond, hogy olyan középpályás, aki bírná ezt az iramot, most nem állt rendelkezésre – mondta a szövetségi edző, és bizony nagy probléma, hogy abban a korosztályban, melyben már egyértelműen az akadémiák növedékeinek kellene csillogniuk, nincs minden posztra két egyforma képességű játékos.

- A hibáktól nem kell félni, hanem tanulni kell belőle, és ki kell azokat javítani – mondta az évszázados bölcsességet szintén a szövetségi edző, csak hát amíg mi tanulhatunk a hibáinkból, addig az ellenfelek kihasználják azt. És amíg tanulunk, addig ellenfeleink továbbjutnak.

Reméljük, most nem így lesz.
Javítani vasárnap, az első meccsen nyerni tudó skótok ellen lehet.



Örökrangadó, na meg a többiek Hirdetésével támogatná a mifocink.com fejlődését? Így megteheti!